Geef een prentenboek cadeau

De campagne 'Geef een (prenten)boek cadeau' bestaat dit jaar 5 jaar. Dit jaar is de klassieker Ik zou wel een kindje lusten gekozen. Dit verhaal met zijn expressieve, humoristische kleurenillustraties maakt voorlezen leuk voor jong en oud. Het prentenboek is verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman voor slechts € 2,50. 

Crowdfunding voor kunstwerk M. Vasalis
Om het centrum van Roden mooier te maken is er een crowdfunding actie gestart voor een kunstwerk geinspireerd op het werk van dichteres M. Vasalis. U leest er verderop in deze nieuwsbrief meer over. 

Boekpresentatie Van hier nu tot hier na
Op vrijdag 3 juni presenteert Elly van Pagée samen met Engelien Zeinstra haar nieuwe boek Van hier nu tot hier na met verhalen uit een hospice. Tijdens de boekpresentatie vertellen zij over de totstandkoming en signeert Elly het boek. 

Heartstopper - de serie
De boeken bij de immens populaire Netflix-serie Heartstopper zijn bij ons verkrijgbaar in de winkel. In deze serie over volwassen worden ontdekken tieners Charlie en Nick dat hun onwaarschijnlijke vriendschap misschien meer is terwijl ze met school en liefde worstelen. Er zijn inmiddels vier delen beschikbaar. Het vijfde en laatste deel verschijnt in de loop van 2023. 

Tip van Femke 

Kennen jullie boeken die je vanaf pagina één het verhaal inzuigen, zelfs zo dat je even niets meekrijgt van wat er om je heen gebeurt? Dat je je in een wereld waant met wonderlijke accenten die het voorstellingsvermogen net niet te boven gaan? Dat is het verhaal van Mot.

Deze jeugdroman is betoverend. Diep onder de indruk en zelfs even stil, sla ik dit boek dicht. Knap geschreven en tot het laatst spannend en mysterieus. Het is een heel beeldend verhaal met een belangrijke eigentijds thema: blijf jezelf, je bent goed genoeg. 

En vergeet niet om goed naar de prachtige illustraties van Sophie Pluim te kijken; het zijn kunstwerkjes.

Boekpresentatie Van hier nu tot hier na

Op vrijdag 3 juni presenteren Elly van Pagée en Engelien Zeinstra het bijzondere boek Van hier nu tot hier na geschreven door Elly van Pagée met foto’s van Alfred Oosterman.

Verhalen uit een hospice
Een hospice is een plek waar mensen in de laatste fase van hun bestaan afscheid nemen van hun leven en hun dierbaren. Een huis waar spanning, onbegrip, verdriet en machteloosheid is, maar ook een plek waar wordt gelachen, waar tederheid, liefde en opbeurende woorden zijn, waar het leven verdicht is tot de kern van zijn bestaan, nog even…

De verhalen in Van hier nu tot hier na geven een inkijk in de bijzondere wereld van een hospice, waar Elly en Engelien als vrijwilligers werken. 

Hospice Vredeborgh
Hospice Vredeborgh is een bijna zoals thuis huis. Voor mensen die in alle rust en veiligheid de laatste fase van hun leven door willen brengen en kunnen sterven in de nabijheid van hen die ze liefhebben, zo valt te lezen op hun website. Het hospice bestaat dit jaar 5 jaar en ook aan dit bijzondere jubileum zal aandacht worden besteed.

De boekpresentatie begint om 17.00 uur bij Boekhandel Daan Nijman. Elly en Engelien lezen teksten uit het boek en vertellen over het Hospice, waarbij Huub Borren zorgt voor de muzikale omlijsting. Er is tijd voor vragen en Elly signeert uiteraard haar nieuwe boek. 

Wilt u de boekpresentatie bijwonen? Geef u dan op via de e-mail: ramona@daannijman.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.  

 

Kunstwerk voor Vasalis in Roden

In het kader van de herinrichting van Roden is het idee opgevat om op een centrale plek een kunstwerk te realiseren geinspireerd op het werk van dichteres M. Vasalis. Er is en commissie samengesteld die gekozen heeft voor het kunstwerk van Nicolas Dings. Om dit voor elkaar te krjgen is er een crowdfunding gestart. Doneren kan al vanaf 10 euro. 

Ook zijn er leuke acties in combinatie met een donatie zoals toegang tot een Vasalis-avond en een lezing door Nicolas Dings. 

Wilt u doneren? Dan kan hier!

 

Activiteiten Boekhandel Daan Nijman

28 mei
Lezing Mariët Meester in Veenhuizen

3 juni
Boekpresentatie Van hier nu tot hier na, Elly van Pagée

Klik hier voor meer informatie over onze activiteiten.

Geef een prentenboek cadeau: Ik zou wel een kindje lusten 

Geef een (prenten)boek cadeau bestaat 5 jaar in 2022.
Dit jaar is de klassieker Ik zou wel een kindje lusten gekozen. Het prentenboek is verkrijgbaar voor slechts € 2,50. 

Over ik zou wel een kindje lusten
Een klein krokodilletje eet altijd bananen, maar op een dag heeft hij trek in iets anders: hij zou wel eens een kindje lusten! Zijn ouders weten zich geen raad en proberen hem allerlei ander lekkers voor te schotelen. Maar het kleine krokodilletje is vastbesloten en gaat op zoek naar een kindje. Hij komt een meisje tegen, maar die laat zich niet zomaar opeten…

 

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2022

Wormmaan van Mariken Heitman heeft de 29ste Libris Literatuur Prijs gewonnen. De jury onder leiding van Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam koos uit zes genomineerden de winnaar van de Libris Literatuur Prijs 2022 voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar.

Wormmaan van Mariken Heitman gaat over Elke die na tegenslag op haar werk met een vergeten erwtenras naar een Waddeneiland vertrekt. Ze wil de erwt, een tweeslachtig ras dat zich nauwelijks heeft laten sturen, terugbrengen naar zijn wilde kern. Elke realiseert zich dat zij gewassen vormt zoals de maatschappij háár probeert te vormen. Wie of wat blijft er over als je alles afpelt dat door anderen aan je werd opgedrongen? Parallel aan Elkes zoektocht verhalen onze voorouders over Ra, eenling op drift, die aansluiting zoekt bij wat later de eerste boeren zullen blijken. Ra, net als Elke in het heden, lijkt nergens bij te passen. Moet deze mens veranderen of de groep – of misschien hun gezamenlijke wereldbeeld? Langzaam wordt duidelijk hoe de mens altijd op zoek is naar oorsprong, identiteit en betekenis.

 

Bestel direct

Ebook van de week: Neven van Peter Middendorp

Er is waarschijnlijk één straf erger dan de rolstoel, en dat is te moeten toezien hoe een ander in jouw plaats in die rolstoel zit, en daar voor altijd in zal moeten blijven zitten. Zonder te denken of te praten, met alleen wat geluiden af en toe, en soms een automatische beweging van een arm, een schouder of een been. Dit alles denkt Robert Oosterhof als hij zijn neef Arie een jaar na de aanslag ophaalt uit een instelling, voor een tripje naar een Waddeneiland. Een vergissingsaanslag was het – of heeft Robert de daders een handje geholpen om in plaats van hem zijn neef Arie te grazen te nemen?

De neven lijken als twee druppels water op elkaar. Alles hebben ze samen gedaan, vanaf hun vroegste jeugd. Opgroeien. Studeren. De wiethandel. Alles, totdat Arie zijn hoek van de handel verkoopt en Robert alleen in hun oude leven achterlaat, dat intussen in handen is van een nieuwe generatie criminelen: serieuzer, en meedogenlozer. Robert had zich hun leven altijd voorgesteld als een zeldzaam verhaal van liefde, loyaliteit en verbondenheid. Maar naarmate de tocht naar de Wadden vordert en moeizamer wordt, vraagt hij zich steeds meer af: klopt het wel wat ik altijd heb gedacht? Hebben we wel alles samen gedaan? Lijken wij wel net zoveel op elkaar als we altijd hebben aangenomen?

Neven is een onthutsende, zwartkomische noodlotsroman. Over de vraag of we elkaar willen, moeten, kunnen redden. Of we ons moeten verzetten tegen het noodlot of dat beter kunnen omhelzen.

 

Bestel direct