Kinderboekenweek 2023: Bij mij thuis

Woensdag 4 oktober start de Kinderboekenweek, het grote feest voor kinderen in de boekhandel. Dit jaar met als thema 'Bij mij thuis'. Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Bij iedereen is het thuis anders. We kunnen zo veel van elkaar leren, onder andere door het lezen van boeken. Want in boeken komen allerlei thuissituaties aan bod. En deze verhalen moedigen ons aan om het gesprek aan te gaan. 

Volop keuze
Natuurlijk zijn er dit jaar ook weer vele nieuwe titels die verschijnen rondom de Kinderboekenweek. Doe zelf inspiratie op met de titels uit deze nieuwsbrief én kom een kijkje nemen bij ons in de winkel. Natuurlijk is er bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken het leuke kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Sanne Rooseboom, bekend van de populaire serie Het ministerie van oplossingen. Het prentenboek Mijn huis is jouw huis van Yvonne Jagtenberg voor de jongste kinderen is te koop voor € 8,25. 

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek
Er valt van alles te beleven tijdens de Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman. Iven Cudogham komt langs om te ontbijten en om te vertellen over zijn werk als auteur, de Zoete Zusjes Janna en Saar bezoeken onze winkel, we organiseren een gezellige spelletjesavond en kinderen kunnen meedoen aan een uitdagende knutselwedstrijd: ontwerp je eigen droomkamerVerderop in deze nieuwsbrief leest u meer over de verschillende activiteiten. De Kinderboekenweek duurt tot en met 15 oktober. 

Programma Kinderboekenweek 2023

Woensdag 4 oktober
16.15 uur: Feestelijke, muzikale opening van de Kinderboekenweek 2023.

Donderdag 5 oktober
18.00 - 20.00 uur: Spelletjesavond.
18.00 - 20.00 uur: Kinderkassa.

Zaterdag 7 oktober 10.00 - 12.00 uur: Ontbijten met Iven Cudogham, auteur van Anansi de spin en ook bekend van de televisieserie Een huis vol.

14.00 - 16.00 uur: Bezoek van de Zoete Zusjes Saar en Janna aan onze boekhandel.

Woensdag 11 oktober 16.00 uur: Workshop Vincent en Chaja Kortmann.

Donderdag 12 oktober
18.00 - 20.00 uur: Kinderkassa.

Zaterdag 14 oktober
De gehele dag feest bij Boekhandel Daan Nijman met onder andere popcorn, schminken en een fotobooth.
14.00 - 15.30 uur: Schrijver Harmen van Straaten
15.00 uur: Prijsuitreiking Knutselwedstrijd 'Ontwerp je eigen droomkamer'

Doorlopend - Een speurtocht door onze winkel - Vind jij alle vogelhuisjes en los jij de puzzel op? - Knutselwedstrijd 'Ontwerp jouw eigen droomkamer'. 
- Raad jij welke Boekhandel Daan Nijman medewerker waar het liefst leest?

Kinderboekenweekgeschenk: Ravi en de laatste magie

In de flat waar Ravi (11) sinds kort woont met haar moeder en broertje, is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. Ravi vindt het prima, ze vindt de flat vreselijk. Omdat haar moeder in een rolstoel zit, heeft de gemeente een rolstoelvriendelijk plekje voor ze gevonden in een tehuis voor oude mensen. Dit blijken niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Het tehuis zit vol kikkers, geheime kamers en goudklompjes. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste, naarste tovenaar van de wereld (ook stokoud) kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Het Kinderboekenweekgeschenk ontvang je gratis bij aanschaf van een kinderboek ter waarde van € 13,50 of meer tijdens de Kinderboekenweek.

Prentenboek Mijn huis is jouw huis

De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. 'Mijn huis is jouw huis,' zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en ging nooit meer weg. Er werd een kamertje bij gebouwd. Maar ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwden ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en is er steeds meer huis! Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan...

Het prentenboek Mijn huis is jouw huis is speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven door Yvonne Jagtenberg. 

Knutselwedstrijd 'Ontwerp je eigen droomkamer'

Ontwerp je eigen droomkamer met je favoriete leesplekje in de vorm van een kijkdoos. 

Hoe ziet jouw droomkamer eruit? Wellicht heb jij al een droomkamer en wil jij deze ontwerpen in de vorm van een kijkdoos? Of zijn er nog elementen die jij graag zou willen in jouw kamer? Gebruik je fantasie en creativiteit en lever jouw kijkdoos in bij ons in de winkel in Roden. Graag zien wij een mooi leesplekje terugkomen in het ontwerp. De hoofdprijs is een eigen Boekhandel Daan Nijman zitzak

De kijkdozen kunnen ingeleverd worden tot en met vrijdag 13 oktober. Een deskundige jury zal op zaterdag 14 oktober de kijkdozen beoordelen. Om 15.00 uur vindt dan de prijsuitreiking plaats dus zorg dat je er dan bij bent. De prijsuitreiking zal gedaan worden door niemand minder dan Harmen van Straaten.

Leesbeesten gezocht

Boekhandel Daan Nijman is wederom op zoek naar echte Leesbeesten. Kinderen die houden van lezen, kinderen die ‘s avonds met een zaklamp onder hun dekbed nog stiekem liggen te lezen terwijl ze eigenlijk allang moeten slapen. Maar ook kinderen die lezen misschien nog een beetje
moeilijk vinden, maar wel dol zijn op verhalen.

Wat gaan we doen?
We willen met die kinderen aan de slag in de Leesbeestenclub. Samen genieten van
mooie boeken en verhalen! De Leesbeestenclub komt per boek drie keer bij elkaar. En van
elke bijeenkomst maken we een feest.
1. Feestelijke opening met een uitleg over het boek.
2. We zijn zo’n beetje halverwege het verhaal. Zijn de Leesbeesten enthousiast?
Vinden ze het boek leuk en wat verwachten ze dat er verder nog zal gebeuren? We doen een
aantal leuke opdrachten.
3. Het boek is uit. Wat vonden de Leesbeesten ervan? Wat was mooi en wat was er niet echt leuk of misschien wel een beetje zielig? 

Welk boek?
We gaan lezen: Het miniserie van oplossingen. 
De Leesbeesten, vanaf 9 jaar, die dat ook fijn vinden en mee willen doen, kunnen zich nu opgeven voor de Leesbeestenclub door een mail te sturen naar floor@daannijman.nl. Hebben ze eerder mee gedaan? Geen probleem, ze zijn van harte welkom. Opgeven kan nog tot en met zaterdag 30 september.