HET NIEUWE KOOKBOEK VOOR ATLETEN

HET NIEUWE KOOKBOEK VOOR ATLETEN voorzijde
HET NIEUWE KOOKBOEK VOOR ATLETEN achterzijde
  • HET NIEUWE KOOKBOEK VOOR ATLETEN voorkant
  • HET NIEUWE KOOKBOEK VOOR ATLETEN achterkant

Niemand besteedt zoveel aandacht aan wat ze eten als een bodybuilder. De calorieën moeten kloppen en de macro's moeten in balans zijn, en we mogen de micro's ook niet vergeten. Dan zijn er de verschillende voedingsfilosofieën die strijden om de pole-position - intermitterend vasten, koolhydraatcycli, ketogeen en flexibel dieet, om er maar een paar te noemen. Nou, ongeacht je voorkeuren, met deze bodybuilding-recepten zit je goed. Je vindt hier een klein beetje van alles om je maaltijdbereiding tot een succes te maken, van calorierijk en koolhydraatrijk tot koolhydraatarm en koolhydraatarm, snel en gemakkelijk tot meer betrokken (en lonend!). Oh en er zijn natuurlijk ook genoeg eiwitten! Bodybuilding is een delicate balans tussen spieropbouw en vetverbranding. Je hebt voldoende calorieën nodig om de spiermassa te vergroten, maar je hebt ook een calorietekort nodig om opgeslagen vet te verbranden. Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet. Het geheim? Basis wiskunde. Of, zoals het in de fitnesswereld wordt genoemd: de Energy Balance Equation. Simpel gezegd, hoe meer spiermassa je hebt en hoe actiever je bent, hoe meer je moet eten. Dat komt omdat hoe meer droge spiermassa je hebt, hoe meer energie (bedankt, eten!) er nodig is om die spier te bewegen. Alles van basisfuncties zoals ademhalen, spijsvertering en je hartslag tot rondlopen en de was de trap op dragen, of meer bewuste oefeningen zoals hardlopen of zwaar gewicht duwen in de sportschool - je lichaam heeft energie nodig, en als je aan het al deze taken met meer spiermassa, je hebt meer brandstof nodig. Laten we, voordat je naar de koelkast rent, eens naar de andere kant van het spectrum kijken. Als we meer calorieën eten dan ons lichaam verbruikt, worden al die extra calorieën opgeslagen als vet. Dit is de reden waarom veel mensen die zich inspannen om sterk te worden, nooit echt mager en versnipperd worden. Ze kunnen inderdaad sterker worden, maar mager worden betekent dat je extra calorieën weghaalt. Er zijn nog andere factoren waarmee u rekening moet houden, zoals slechte voedselkwaliteit, gebrek aan timing van voedingsstoffen en onjuiste verhoudingen van macronutriënten. Alle calorieën zijn natuurlijk niet gelijk gemaakt. We willen ons lichaam voorzien van de beste bouwstenen, op het juiste moment om onze training kracht bij te zetten, onze prestaties te verbeteren, meer spieren te kweken en extra lichaamsvet kwijt te raken.

Specificaties
ISBN/EAN 9781805423041
Auteur Romy Hofman
Uitgever Van Ditmar Boekenimport B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 310
Lengte
Breedte

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.