Komt u ook naar één van onze activiteiten?

Nu de winter achter ons ligt en iedereen langzaam weer is teruggekeerd van de wintersport, richten wij onze blik op het naderende voorjaar. Een seizoen dat zich aankondigt met frisse energie, bloeiende knoppen en... nieuwe boekentitels!

Op 16 maart gaat de jaarlijkse Boekenweek van start, ditmaal met het thema Bij ons in de familie. Een thema dat ongetwijfeld tot de verbeelding spreekt. Wij kunnen niet langer wachten en trappen deze feestelijke leesperiode al een week eerder af.

Op zondag10 maart mogen wij namelijk niemand minder dan Tommy Wieringa verwelkomen in de sfeervolle Cazemierboerderij. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Benieuwd naar het volledige programma van de Boekenweek en andere verrassingen die u van ons kunt verwachten? Lees dan snel verder in deze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

Zien wij u bij onze Leesclub?

Boekhandel Daan Nijman lanceert op 23 maart, de laatste dag van de Boekenweek, een nieuwe leesclub voor leesliefhebbers. Om de liefde voor literatuur te vieren lanceren wij deze kwartaalgebonden leesclub, die toegankelijk is voor iedereen.

De onbedoelden van Cobi van Baars
De bijeenkomsten vinden elk seizoen plaats en richten zich op het bespreken van boeken. De leesclub begint op de laatste dag van de Boekenweek. Het thema van de Boekenweek 2024 is Bij ons in de familie. Als eerbetoon aan dit thema start de leesclub met het boek De onbedoelden van Cobi van Baars. Dit meeslepende verhaal plaatst familie in het middelpunt en belooft de deelnemers mee te nemen op een boeiende reis van onderlinge en onbekende relaties. 

De start
De eerste bijeenkomst start op zaterdag 23 maart om 15.30 uur aan de koffietafel bij Boekhandel Daan Nijman en wordt geleid door Femke Liemburg. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen, of je nu een frequente lezer bente of net begint met het ontdekken van de wereld van boeken. Alle deelnemers kunnen hun gedachten, gevoelens en interpretaties van het boek delen. Met deze leesclub willen wij lezers samen brengen, de literaire gemeenschap versterken en nieuwe perspectieven op boeken ontdekken. Door het organiseren van deze leesclub bieden wij lezers en platform om hun passie voor literatuur te delen en verder te verdiepen. 

Opgeven en meer informatie
Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen door middel van een mail naar ramona@daannijman.nl. Om deel te nemen aan de leesclub schaft u het boek aan bij ons in de winkel. Wij kijken uit naar een inspirerende en gezellige tijd tijdens de leesclub en hopen u te mogen verwelkomen op de eerste bijeenkomst. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus geef u snel op. 

 

Lezing Tommy Wieringa

Op zondag 10 maart om 13.00 uur komt auteur Tommy Wieringa naar de CazemierBoerderij in Tolbert voor een lezing over zijn werk. Wieringa weet als verteller op pakkende wijze zijn publiek mee te nemen langs de onderwerpen en boeken die hem na aan het hart liggen, zoals reizen, politiek, literatuur en religie.

De alom geprezen auteur heeft vele bestsellers op zijn naam. In 2005 brak hij bij het grote publiek door met zijn psychologische roman Joe Speedboot waarvoor hij vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs ontving. In Tolbert spreekt hij over zijn nieuwste boek Nirwana, dat in september verscheen.

Over Tommy Wieringa
Hij is de auteur van onder mer Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen, De dood van Murat Idrissi en De heilige Rita. In 2021 verscheen Gedachten over onze tijd, waarin Wieringa excelleert als columnist. 

De lezing, een samenwerking tussen de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman, start om 13.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee) en zijn verkrijgbaar via de ticketshop op www.cazemierboerderij.nl.

 

Boekenborrel Boekenweek

Om de Boekenweek 2024 feestelijk te openen, organiseren wij een Boekenborrel op zaterdag 16 maart 2024 om 15.30 uur.

Wij nodigen u uit om onder het genot van een hapje, drankje en muziek elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en de vele (nieuwe) boeken te bekijken. 

Tijdens de boekenborrel adviseren wij u uiteraard ook graag over uw nieuwe boek en geven wij u tips voor cadeaus. 

Wij kijken ernaar uit en maken er een feestelijke dag van. 

 

Ebook van de week: Het oog van de nacht

Olivia Rönning en haar collega ondervragen Oekraïense oorlogsvluchtelingen om zo mogelijke oorlogsmisdaden en misstanden langs de vluchtroutes te documenteren. Daarbij horen ze over een crimineel netwerk dat mensenhandel organiseert. Tom Stiltons partner Luna realiseert zich intussen dat hij tegen haar heeft gelogen en dat hij waarschijnlijk iemand heeft vermoord. En wat nog erger is: hij lijkt zich er niet schuldig over te voelen. 

Een man valt van een dak in het centrum van Stockholm en sterft. Een getuige ziet dat hij kort voor zijn dood wordt achtervolgd door twee mannen. Voordat de dode kan worden geïdentificeerd of er een autopsie kan worden uitgevoerd, wordt zijn lichaam uit het mortuarium gestolen. Wie was hij en wie zijn de mensen die willen dat zijn identiteit verborgen blijft? De aanwijzingen leiden Olivia en Tom naar een luxejacht aan de Franse Rivièra en een kleinood van onschatbare waarde: een Fabergé-ei met de naam Het Oog van de Nacht.

 

 

Bestel direct

B&B challenge voor bijen 

De bijenstichting daagt mensen uit om hun tuin bijvriendelijker te maken. Durft u de uitdaging aan? 

Zo werkt het?
- Creëer een prachtige tuin en help de bijenpopulatie.
- Leer bij over de ecologie en draag bij aan bescherming van de biodiversiteit. 
- Maak kans om zowel provinciaal als landelijk winnaar te worden.
- Ontvang kostbare tips van experts over hoe je jouw tuin bijvriendelijk maakt.
- Word de koning(in) van de tuin door een waardevolle bijdrage te leveren aan het redden van de bij.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u terecht op www.bijenstichting.nl/challenge.

Daarnaast kunt u natuurlijk bij ons in de winkel terecht voor allerlei boeken over bijen. Of een heel leuk huisje voor de bij. 

 

Nieuwe spellen en speelgoed van Djeco

Ontdek nu het mooiste speelgoed van Djeco. Uniek, verrassend en heel herkenbaar; dat is het aanbod van Djeco, gespecialiseerd in speelgoed voor jonge kinderen. Je herkent Djeco makkelijk aan de kleurrijke verpakkingen en bijzondere illustraties. De leuke puzzels zijn namelijk niet rechthoekig maar hebben de vorm van de puzzel, bijvoorbeeld een piratenschip, een toekan of kasteel.

Laat u verrassen door de prachtige kwaliteit van dit Franse speelgoedmerk. Kom naar de winkel en bekijk de de nieuwe puzzels, knutselspullen en spellen voor kinderen van alle leeftijden.