Op naar een mooi en gezond 2024

De jaarwisseling staat voor de deur, een nieuw jaar dient zich aan. We sluiten een mooi jaar af waarin er weer veel mooie boeken zijn verschenen waar we met z'n allen van hebben kunnen genieten.

Ook kijken we uit naar het nieuwe jaar. Heeft u al goede voornemens? Laten we vooral een beetje lief voor elkaar zijn en ook weer gaan genieten van alle boeken die in 2024 gaan verschijnen. 

Voor nu wensen alle medewerkers van Boekhandel Daan Nijman u een fijne jaarwisseling en veel gezondheid toe voor 2024. En we begroeten u graag weer in onze winkel in 2024. 

Tip van Shanice: Shadow work Journal for self-love

Deze keer is mijn tip een beetje anders dan een gewoon leesboek. Het einde van het jaar is aangebroken, en dat is voor veel mensen altijd een moment om even te reflecteren. Een boek wat je hiervoor goed kan gebruiken is mijn boek van de week: Shadow work Journal for self-love. Het is gemaakt door Latha Jay en Valerie Inez.

De journal staat vol met oefeningen, vragen en opdrachten om je zogenoemde "schaduwkant" te accepteren. Deze kant is niet perse de slechte, of donkere kant van jezelf. Het is meer een kant wat je liever niet laat zien, of zelfs helemaal hebt weggestopt.

In het eerste hoofdstuk van het boek wordt heel fijn en duidelijk uitgelegd waarom het accepteren van die schaduwkant zo belangrijk is. Dit vond ik persoonlijk een hele fijne aanvulling, omdat ik eerst ook niet zo goed wist wat ik moest verwachten.

Ik heb zeker nog niet alle opdrachten en vragen afgerond, omdat er ook wordt aangegeven dat je er de tijd voor moet nemen. Maar ik kan al wel zeggen dat ik het een fijne journal vind. Je leert jezelf beter kennen, en er staan vragen in waar je misschien nooit zelf aan zou hebben gedacht. De oefeningen zijn ook mooi en hulpvaardig. Het is niet een boek vol spirituele gedachtes, ook al is daar helemaal niks mis mee. Maar de journal is vooral gefocust op het accepteren van jezelf, en dan vooral de onderdelen van jezelf die je misschien heel lang niet hebt geaccepteerd.

Ik denk dat het voor niemand kwaad kan om zo'n journal aan te schaffen, omdat het altijd goed is om meer over jezelf te weten te komen. En als je van jezelf houdt, wordt het leven een heel stuk leuker.

 

 

Bestel direct

Ebook van de week: Een kamer aan zee

Een standalone roman van Corina Bomann, voor de liefhebbers van haar eerdere boeken als De stormroos en De jasmijnzussen, maar ook van succesvolle series als De vrouwen van de Leeuwenhof.

Kim stapt blind in de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze heeft net de liefde van haar leven verloren en weet niet hoe ze verder moet. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd.

Janet is net op weg naar haar oude cottage, als ze een jonge vrouw op de kliffen ziet staan. Uit angst dat zij zichzelf iets aan zal doen, rent Janet naar haar toe en weet haar ervan te overtuigen mee te gaan naar haar huis. Daar aangekomen vertelt Janet het verhaal van Leandra, wier verleden veel overeenkomsten vertoont met dat van Kim, die gered werd en jarenlang als vuurtorenwachter in het dorp bleef. Kim is diep ontroerd door de tragische liefdesgeschiedenis. Geeft Leandra’s verhaal haar de kracht om zelf weer in de liefde te geloven?

 

 

Bestel direct

Derde Vasalis-avond op 13 februari 2024

Op dinsdag 13 februari 2024 wordt de derde Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis werkgroep bij Boekhandel Daan Nijman. We willen de nagedachtenis van Vasalis levend houden en met elkaar genieten van het werk van Vasalis.

Speciaal voor deze avond schreef Joep van Ruiten, cultuurjournalist bij Dagblad van het Noorden, een essay. Die gaat over de briefwisseling tussen Vasalis en schrijfster Fritzi Harmsen van Beek. Verder zijn er diverse sprekers, waaronder de Groningse dichter Jean Pierre Rawie. De avond wordt opgeluisterd door een stukje livemuziek.

De kaartverkoop start vanaf half januari. Kaarten zijn exclusief verkrijgbaar bij ons in de winkel voor € 17,50 incl. koffie, drankje tijdens de pauze en het essay. De derde Vasalis-avond begint om 20.00 uur, de deur is open vanaf 19.30 uur. Zet u hem alvast in uw agenda?

 

Bent u nog op zoek naar een agenda of kalender?

Met het nieuwe jaar voor de deur zullen er ook weer afspraken in de planning staan. Een agenda of kalender mag daarbij niet ontbreken. 

Kom langs bij ons in de winkel en maak een keuze uit het ruime assortiment.