Programma

Van 4 oktober t/m 15 oktober vindt de Kinderboekenweek 2023 plaats, dit jaar met als thema ‘Bij mij thuis’. Het programma begint al aardig vorm te krijgen. Hieronder een greep uit de activiteiten die op het programma staan. 

Woensdag 4 oktober
Feestelijke, muzikale opening van de Kinderboekenweek 2023.

Donderdag 5 en 12 oktober
Kinderen kunnen hun eigen boek afrekenen en feestelijk inpakken bij de Kinderkassa. Dit kan van 18.00 uur tot 20.00 uur. 

Donderdag 5 okober
Kom een spelletje spelen met je broers, zussen, ouders of vrienden. Een leuke manier om samen te zijn en om kennis te maken met de verschillende spelletjes. 

Zaterdag 7 oktober - 10.00 - 12.00 uur: Ontbijten/brunchen met Iven Cudogham, auteur van Anansie de spin en ook bekend van de televisieserie Een huis vol

- 14.00 - 16.00 uur: Bezoek van de Zoete Zusjes Saar en Janna aan onze boekhandel

Woensdag 11 oktober Workshop van auteur Vincent Kortmann + voorlezen door Chaja Kortmann. Exacte tijden volgen. 

Doorlopend - Een speurtocht door onze winkel - Vind alle vogelhuisjes en los .de puzzel op? - Knutselwedstrijd 'Ontwerp jouw eigen droomkamer met je favoriete leesplekje'. Dit in de vorm van een kijkdoos. De hoofdprijs is een Boekhandel Daan Nijman zitzak voor in je eigen kamer.

Kinderboekenweekgeschenk

Prentenboek

Knutselwedstrijd 'Ontwerp je eigen droomkamer'

Ontwerp je eigen droomkamer met je favoriete leesplekje in de vorm van een kijkdoos. 

Hoe ziet jouw droomkamer eruit? Wellicht heb jij al een droomkamer en wil jij deze ontwerpen in de vorm van een kijkdoos? Of zijn er nog elementen die jij graag zou willen in jouw kamer? Gebruik je fantasie en creativiteit en lever jouw kijkdoos in bij ons in de winkel in Roden. Graag zien wij een mooi leesplekje terugkomen in het ontwerp. De hoofdprijs is een eigen Boekhandel Daan Nijman zitzak

De kijkdozen kunnen ingeleverd worden tot en met vrijdag 13 oktober. Een deskundige jury zal op zaterdag 14 oktober de kijkdozen beoordelen. Om 15.00 uur vindt dan de prijsuitreiking plaats dus zorg dat je er dan bij bent. De prijsuitreiking zal gedaan worden door niemand minder dan Harmen van Straaten. 

Leesbeesten gezocht

Boekhandel Daan Nijman is wederom op zoek naar echte Leesbeesten. Kinderen die houden van lezen, kinderen die ‘s avonds met een zaklamp onder hun dekbed nog stiekem liggen te lezen terwijl ze eigenlijk allang moeten slapen. Maar ook kinderen die lezen misschien nog een beetje
moeilijk vinden, maar wel dol zijn op verhalen.

Wat gaan we doen?
We willen met die kinderen aan de slag in de Leesbeestenclub. Samen genieten van
mooie boeken en verhalen! De Leesbeestenclub komt per boek drie keer bij elkaar. En van
elke bijeenkomst maken we een feest.
1. Feestelijke opening met een uitleg over het boek.
2. We zijn zo’n beetje halverwege het verhaal. Zijn de Leesbeesten enthousiast?
Vinden ze het boek leuk en wat verwachten ze dat er verder nog zal gebeuren? We doen een
aantal leuke opdrachten.
3. Het boek is uit. Wat vonden de Leesbeesten ervan? Wat was mooi en wat was er niet echt leuk of misschien wel een beetje zielig? 

Welk boek?
We gaan lezen: Het miniserie van oplossingen. 
De Leesbeesten, vanaf 9 jaar, die dat ook fijn vinden en mee willen doen, kunnen zich nu opgeven voor de Leesbeestenclub door een mail te sturen naar floor@daannijman.nl. Heb jij eerder meegaan en wil je nu weer meedoen? Dat kan, je bent van harte welkom.