Een herfst vol nieuwe boeken

De gezellige Kinderboekenweek zit er op. Wij hebben genoten van de schitterende zelfgemaakte kijkdozen met droomkamer, de vele vrolijke kinderen in de winkel en de vele kinderboeken die over de toonbank zijn gegaan. De herfst is inmiddels aangebroken en dat is ook de tijd om lekker te lezen op de bank met wat lekkers erbij. We laten u graag kennismaken met de nieuwste boeken. 

Boekpresentatie André Brasse 
Op donderdag 26 oktober vindt de boekpresentatie van het boek van André Brasse, André Natuurlijk, 95 ontdekkingsreizen in de natuur met foto's en verhalenplaats bij Boekhandel Daan Nijman. Een schitterend boek voor de echte natuurliefhebber. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via ramona@daannijman.nl. 

Sinterklaas van Charlotte Dematons
Al jaren werd vol verwachting uitgekeken naar de herziene editie van de succesvolle klassieker van Charlotte Dermatons over Sinterklaas en zijn Pieten. En nu is hij er! Dematons werkte ruim twee jaar aan het veranderen van de prenten uit haar oorspronkelijke boek. Zo ontstond een nieuw prentenboek, dat past bij de tijd van nu, voor de kinderen van nu. Er is volop voorraad bij ons in de winkel. 

Boek van de week door Femke

Boslof van Dieter Coppens

Aan het einde van de zomer komt er een moment dat ik denk dat dat ik vrijwel alle titels die ik wilde lezen wel heb gehad, dan is het tijd voor nieuwe inspiratie. Nu, aan het begin van de herfst kan ik mijn lol wel weer op! Er komen zoveel mooie titels binnen, Keuze, keuzes; het blijft lastig. 
 

Boslop sprak mij meteen aan. Het lijvige boek ziet er al op het eerste oog schitterend uit: het ademwolkje van Dieter Coppens en de optrekkende mist tussen de bomen op de cover. Je krijgt zin om erop uit te trekken. De paden op, de lanen in. 
 

Het boek is ingedeeld naar de seizoenen. Coppens heeft het Zoerselbos in België als basis voor zijn waarnemingen genomen. Het is een bos zoals we dat ook in Nederland kennen. Hij kreeg toegang tot de afgesloten delen om zo het hele bos te kunnen ervaren en met ons te kunnen delen. We ontkomen er niet aan om ook stil te staan bij de klimaatverandering en welke invloed dat heeft op het bos. De afwisseling tussen de verschillende elementen verwonderen.
 

Coppens gaat regelmatig full focus het bos in om heel doelbewust elk detail waarop de natuur hem trakteert, in zich op te nemen. Soms lijkt het een teleurstellende en vooral koude observatiewandeling te worden. Tot bijvoorbeeld reeën hun reet laten zien. Het gevoel, de liefde, het enthousiasme dat dit bij hem oproept, is bijna ontroerend. En ik zou het mezelf gunnen om de tijd te nemen, om met deze ogen naar de natuur, naar het bos te kijken. 


Het boek is een combinatie van informatie, schitterende foto's, verhalen en overpeinzingen. Een boek voor de natuurliefhebber, degene die de bossen met andere ogen willen bekijken. Degene die dieper en verder wil kijken in het bos. Met meer kennis en ervaringen. Het boek leent zich om van a tot z in een ruk uit te lezen, maar je kunt het ook prima zo nu en dan er even bij pakken.

Hoe meer je erover leest, hoe meer je beseft hoe weinig je weet. Het gaat er niet om dat je alles weet, het gaat om jouw bewondering voor en verwondering over de natuur. Na het lezen van dit boek leerde ik een paar vogels beter kennen en weet ik het verschil tussen bijen en hommels. Tevens heb ik genoten van de gesprekken en de verhalen die dit boek rijk is.  

Volop agenda's en kalenders

Het is 'nog maar' oktober, maar velen van ons hebben al afspraken voor het nieuwe jaar staan. En nieuwe agenda en/of kalender is daarom geen overbodige luxe. Kom daarom snel langs bij ons in de winkel voor het ruime assortiment agenda's en kalenders. 

En denkt u ook eens aan een leuke scheurkalender. Ze zijn er voor jong en oud met vele verschillende thema's. Een leuk cadeau voor de feestdagen. 

 

Boekpresentatie Andre Brasse

Op donderdag 26 oktober vindt de boekpresentatie van het boek van André Brasse, André Natuurlijk, 95 ontdekkingsreizen in de natuur met foto's en verhalenplaats bij Boekhandel Daan Nijman. 

André Natuurlijk is een ode aan de natuurlijke schatten van Nederland en een uitnodiging om deze omgeving met hernieuwde verwondering te bekijken. Laat u betoveren door de prachtige landschappen en de pure harmonie van de natuur. Dit boek is een onmisbare metgezel voor elke natuurliefhebber, fotografieliefhebber en iedereen die de schoonheid van Nederland wil ontdekken. 

Het belooft een feestelijke avond te worden met een presentatie over het werk en de totstandkoming van het boek en de uitreiking van het eerste exemplaar. Alles onder het genot van een hapje en een drankje. De presentatie begint om 19.30 uur en zal tot uiterlijk 21.00 uur duren. Wilt u hierbij aanwezig zijn? U kunt zich aanmelden door middel van een e-mail naar ramona@daannijman.nl. 

 

Reserveer alvast: Het jaar van de sprinhaan

Het langverwachte nieuwe boek van thrillerauteur Terry Hayes, Het jaar van de sprinkhaan, verschijnt wereldwijd op 9 november 2023.

Wanneer je, net als Kane, werkzaam bent als spion voor de CIA in Verboden Gebieden, dan hebben grenzen geen betekenis. Jouw taak is om je toegang te verschaffen, te doen wat nodig is en weer te ontsnappen… op welke manier dan ook. Je weet wanneer je moet rennen, wanneer je je moet verstoppen en wanneer je moet schieten.

Maar op sommige plekken gelden de standaardregels niet. Sommige plekken zijn te gevaarlijk, zelfs voor iemand met de ervaring van Kane. Het No Man’s gebied, waar de grenzen van Pakistan, Iran en Afghanistan samenkomen, is zo’n plek – een plek waar geweld de enige manier is om te overleven. Kane reist erheen om een man met cruciale informatie voor de veiligheid van het Westen te evacueren, maar in plaats daarvan ontmoet hij een vijand die de wereld tot aan de rand van de afgrond zal brengen. Een angstaanjagende, intelligente, wrede man met bloed aan zijn handen en wraak in zijn hart...

 

Reserveer alvast

Ebook van de week: Picknick bij maanlicht

Cornwall, 1947. Op een zomernacht stort een klif neer op een hotel aan zee. Zeven van de bijna twintig gasten komen om; alleen de gelukkigen die weg waren voor een picknick bij maanlicht, hebben het overleefd. Maar wie ligt begraven onder het puin en wie niet? In de week voor de aardverschuiving leren we de hotelgasten in al hun excentrieke glorie kennen, onder andere een heetgebakerde geestelijke, een geldzuchtige weduwe, een matig bekende schrijfster en haar veel jongere metgezel, een stel verwaarloosde kinderen, en uiteraard het personeel. Er worden vriendschappen gesloten, romances bloeien op, zonden komen aan het licht, de sympathieën van de lezer worden gemanipuleerd en ondertussen worden de scheuren in de klif breder, zonder dat het bonte gezelschap vakantiegangers het door heeft. 

 

Bestel direct