Heeft u uw Moederdagcadeau al in huis? 

Afgelopen week zijn we eindelijk verwend met een paar hele mooie zonnige dagen. Wat doet dat een mens goed. We voelden de zomer-vibe meteen in de winkel doordat het meteen heel rustig was. Ze zeggen toch ook: vrouwen bloot, handel dood. Gelukkig duurt dit altijd maar even en we gunnen onze klanten deze oplaadmomenten ook. 

De meivakantie is ook een uitgelezen moment om even op te laden voor de eindspurt van het (school)jaar. Om deze vakantie goed door te komen brengen we in deze nieuwsbrief weer veel verschillende boeken onder de aandacht die echt de moeite waard zijn. Femke haar favoriet is deze week het nieuwe boek van Janke Reitsma. Misschien kent u haar nog van haar debuut: Niets ontgaat ons

Om het alle vaders, die het druk hebben, het bijna zijn vergeten, of de taak van de kinderen overnemen, makkelijk te maken hebben we weer de verrassingstas voor Moederdag. Ieder jaar weer een groot succes en het zorgt voor hele blije moeders. Wilt u liever zelf een cadeau voor uw moeder uitzoeken? Dat kan natuurlijk ook en wij helpen u daar graag bij. 

Veel leesplezier!

Alles wordt lichter van Janke Reitsma

Met haar debuutroman Niets ontgaat ons blies Janke Reitsma mij al omver. Dit nieuwe boek is zo mogelijk nog beter. Het verhaal is een ontroerende reis door de donkere kant van het leven, de zoektocht naar verlichting en laat zien hoe bepaalde gebeurtenissen en beslissingen een levensveranderend effect kunnen hebben. Hoofdpersoon Ylva laat ons voelen wat eenzaamheid is, de hang naar geborgenheid, hoe verdriet eruit kan zien en hoe je verantwoordelijkheid draagt voor je eigen beslissingen.

Als Ylva begin twintig is en de zomervakantie aanbreekt, stapt ze op een bus. Bestemming onbekend. Ze is vastbesloten om iets van het leven te maken en haar reis brengt haar ver op het Noorse platteland op een afgelegen boerderij. De boerderij van Jacob. Jacob vangt haar op; Ylva besluit te blijven en haar leven met hem te delen. Samen krijgen ze een kind, Magnus. Hechtingsproblemen en een ongeluk zorgen ervoor dat Ylva deze verantwoordelijkheid niet langer aankan. Ze neemt de benen en zoekt haar heil ergens anders. Zonder Jacob en zonder hun zoon Magnus.

De volgende tien jaren brengt Ylva door in duisternis. In de nacht maakt ze treinen schoon. Zelf noemt Ylva het de beste hondenbaan, die glans krijgt door haar lieve en meelevende collega. Samen dansen ze midden in de nacht over de perrons. Het is de kunst om van deze hondenbaan een feestje te maken. Nadat Ylva haar collega heeft verteld dat ze een kind heeft, laat het idee haar niet meer los. Na die tien jaar is de spijt zo groot dat ze terugkeert naar de boerderij. Wat volgt is een emotionele ontdekkingsreis, waarbij Ylva geconfronteerd wordt met innerlijke demonen, maar ook met onverwachte momenten van licht en warmte. Door de stilte van het landschap en de ontmoetingen met andere reizigers wordt Ylva gedwongen op zoek te gaan naar verlichting.

Janke Reitsma heeft zo'n beschrijvende pen, ze weet de psyche bloot te leggen en weeft het verhaal naar spiritueel niveau. Het verhaal is niet alleen donker, vol verlies, angst en trauma. Het is ook juist de weg naar verlichting. Met veerkracht, hoop en de kracht van verbinding. Om Ede Staal maar eens aan te halen: 't Het nog nooit, nog nooit zo donker west, of 't wer altied wel weer licht'.

Een mooi geschreven en knap met elkaar verweven verhaal. Echt de moeite waard om te lezen. En ook om kennis te maken met de schrijfstijl van Janke Reitsma.

Kapitein in hangmat genomineerd voor de Gouden Poëziemedaille 2024

De bundel Kapitein in hangmat, geschreven door Kasper Peters en met illustraties van Anne Caesar van Wieren is genomineerd voor de Gouden Poëziemedaille 2024!

Sinds 2014 reiken Poëziecentrum en CANON Cultuurcel (Departement Onderwijs en Vorming) de Gouden Poëziemedaille en Poëziesterren uit, de belangrijkste kinderen- en jongerenpublieksprijs voor poëzie in de Lage Landen. De uitslag zal bekend gemaakt worden op maandag 3 juni 2024. 

Over Kapitein in Hangmat
'De gedichten van Kasper Peters geven je nieuwe ogen. Het zijn vuurwerkbommen van fantasie, luikjes naar ontelbare nieuwe werelden. Lees!'
Ellen Deckwitz

'Kasper Peters is de boswachter onder dichters, de dromenvanger, de tuin-kapitein. Deze bundel nodigt uit om samen met Kasper aan het raam te gaan zitten en op een zonnige dag naar de gedichten in de wolken te kijken.'
Jaap Robben

'Hier kijkt een dichter met een aanstekelijke vrolijkheid naar dagelijkse dingen en wekt ze tot leven in een wereld waar alles op kan springen, weg kan rennen en op zijn kop gaan staan.'
Edward van de vendel

 

 

Bestel direct

Lezing/signeersessie Vivian Tevreden

Op donderdag 23 mei ontvangen wij Vivian Tevreden bij ons in de winkel in Roden om te vertellen over haar debuut Ma Yenko - Een Caraïbisch levensverhaal. De (korte) lezing begint om 19.30 uur en er is volop ruimte voor het stellen van vragen en Vivian signeert tevens haar boek. 

Ma Yenko vertelt de geschiedenis van opeenvolgende generaties vrouwen op Anguilla, Sint Maarten, Curaçao en uiteindelijk Holland. Het boek werpt een andere blik op de geschiedenis van slavernij en kolonisatie, vanuit het perspectief van vrouwen-van-kleur. Zij ondergaan en dragen hun lot, maar zijn ook krachtig, en vinden hun weg.

Ma Yenko verschijnt in twee delen. Het eerste deel speelt zich af op Anguilla en Sint Maarten. We volgen Vivian en haar moeder op de boerderij van grootvader Joan op Anguilla en in hun dienstverband bij een 'gegoede' familie op Sint Maarten. De geest van Vivians overgrootmoeder Mallie is daarbij voortdurend aanwezig, vaak samen met de wijze Mildred. Samen zitten ze op een tak en staan Vivian met raad en daad terzijde. In deel twee verhuizen we met Vivian mee naar Curaçao en komen we uiteindelijk terecht in Holland. Dit deel verschijnt in het voorjaar van 2025.

Vivian Tevreden over de titel: "Ma Yenko betekent ‘Laten we gaan’ in het Twi, de taal van het Ashantivolk uit Ghana. Van daaruit zijn in de 17e eeuw vele mensen verhandeld naar onder meer het Caraïbische gebied. Die oude taal wordt nog steeds gesproken, waaronder door een van de personages in mijn boek. 'Ma Yenko,' zegt ze, als ze met een groep vrouwen bij volle maan de berg op gaan om de voormoeders te raadplegen, 'laten we gaan'."

 

Denksport puzzelboek De Zeven Zussen

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek.

In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

 

 

Bestel direct

Verrassingstas voor Moederdag

Heeft u nog niet het juiste cadeau gevonden voor Moederdag? Kies dan voor een van de verrassingstassen bij ons in de winkel. Of kies voor een ander orineel cadeau zoals de ludieke fietsvaas. 

 

 

Wilt u helpen om Roden te verbeteren?

Roden is een dorp met vele gezichten. Het gezicht gevormd door historie waarin Ot en Sien, Johannes Scheepstra en dichteres Vasalis aan bod komen. Een rijke culturele plaats met een eigen theater, bioscoop en kunstencentrum. Het is een echt Drents dorp met een typerende Brink en inwoners die alles weten van de Drentse nuchterheid. 

Het streven is om Roden tot een nog levendiger en gastvrijer dorp te maken. Om dit te bereiken, is elke mening van onschatbare waarde. Daarom willen wij u, namens Roden.nl, vragen om een enquête in te vullen en ons zo te helpen om Roden te verbeteren. Of het nu een bewoner is of een bezoeker van buitenaf, elke stem telt!

Het invullen van de enquête duurt circa 4 minuten. Vul op het eind uw mailadres in om 1 van de 3 bonnen ter waarde van € 100,- shoptegoed te winnen!

 

 

Direct invullen

 

Ebook van de week: De bigamist

De bigamist is de perfecte, psychologische thriller voor fans van Gone Girl en De hulp. Vol onverwachte plottwists.

‘Met Emma, Sams echtgenote. Kan ik hem misschien even spreken?’ Even bleef het stil. ‘Eh, hoe bedoelt u? Ik ben Sams vrouw.’ Aan haar toon hoorde Emma dat dit geen grap was, en haar mond viel open toen de betekenis van de woorden tot haar doordrong...

Ik wist al dat ik met Sam wilde trouwen vanaf onze eerste ontmoeting. Na het plotselinge verlies van mijn moeder was de charmante, welbespraakte architect met donkerbruine ogen precies de frisse start die ik nodig had. Ons eerste kind was al onderweg nog voordat we onze huwelijksreis hadden gepland. Ik wilde zo graag dat ons gezinnetje zou werken dat ik zijn onverklaarbare gedrag negeerde. De lange zakenreizen, de geheime telefoontjes, en het geld dat steeds van mijn rekening verdween. Maar dan blijkt dat hij meer te verbergen heeft dan ik dacht. Sam is echter niet de enige met geheimen. En ik zal tot het uiterste gaan om mezelf te beschermen...

 

 

Bestel direct