Bent u al voorbereidingen aan het treffen voor Kerst? 

Met de feestdagen in het vooruitzicht, brengen we u deze kerstnieuwsbrief vol gezelligheid en inspiratie. De kerstboom staat stralend in de woonkamer, de geur van dennennaalden vult de lucht, en het is bijna tijd om samen met uw dierbaren te genieten van de magie van kerst.  

Inspiratie voor kerstcadeaus 
Deze feestelijke tijd nodigt uit tot knusse momenten. En daar hoort toch een goed boek bij? Om cadeau te doen of om zelf te lezen tijdens de kerstdagen. Daarom hebben we een selectie gemaakt van boeken die hier perfect bij passen. Van hartverwarmende verhalen tot spannende romans en inspirerende essay's. In deze nieuwsbrief een voorzet en kom vooral naar de winkel om u te laten adviseren en inspireren.

Kom ook naar de winkel om onze mooie Harry Potter etalage te bewonderen of om alvast een exememplaar voor de jaarlijkse Dr. Denker te reserveren. Op 23 december staat de kerstpuzzel weer in het Dagblad van het Noorden en in de Leeuwarder Courant.

Kerstpost 
Verderop  in deze nieuwsbrief vindt u ook onze kerstboodschap, die ook terug te lezen is in De Krant van afgelopen week. Stuurt u net als ons uw dierbaren een mooie kaart? Tot en met 19 december ontvangt u 20% korting op alle kerstkaarten bij ons  in de winkel. 

Kerst- en winterpuzzels 

De decembermaand brengt kou met zich mee. We brengen hierdoor meer tijd in huis door, dus meer tijd om te gaan puzzelen. 

Kom langs bij ons in de winkel en bekijk de nieuwste kerstpuzzels en ons assortiment puzzels met een winters tafereel. Van Gibsons tot Jan van Haasteren, van Europgraphics tot Falcon.

 

 

 

Reserveer alvast de Dr. Denker kerstpuzzel

Wilt u dit jaar niet misgrijpen en met de hele familie , jong en oud tussen Kerst en Oud & Nieuw samen rond de tafel om de breinbrekers te ontrafelen? Reserveer dan alvast een exemplaar van de Dr. Denker kerstpuzzel.

Dr. Denker is een fenomeen in het noorden van Nederland en ver daarbuiten. In 1980 kwam Dr. Denker met Kerst met zijn eerste denk-beelden, bijzondere beeldraadsels oftewel cryptische rebussen. Toen nog eenvoudig van opzet en redelijk makkelijk op te lossen. Inmiddels immens populair en uitdagender dan ooit. Stuur een mail naar info@daannijman.nl en wij zorgen dat er een exemplaar voor u klaarligt. 

 

Boekentip van Geertje: Halfbaard

De Zwitser Charles Lewinsky is een van mijn favoriete schrijvers. Met een rustige, ingetogen stijl weet hij woorden te geven aan gedachten die jezelf ook weleens hebt, maar nooit hebt benoemd. Ik ben vooral fan van zijn boek Terugkeer ongewenst, maar ook Het lot van de familie Meijer en De verborgen geschiedenis van Courtillon zijn heerlijke boeken. 
 

Met Halfbaard schreef hij een prachtig verhaal over de 13-jarige jongen Sebi in het jaar 1313. Het is bijna een middeleeuws sprookje. Sebi voelt zich anders dan andere jongens van zijn leeftijd, hij besluit dat hij niet gemaakt is voor veldwerk of het leven als soldaat - hij wil professioneel verhalenverteller worden. In het boek beleven we veel spannende verhalen met Sebi; hij observeert en analyseert op zijn eigen, bijna kinderlijke, manier. We worden deelgenoot van zijn eigen belevenissen en gedachten. Maar ook van veel grotere zaken; ruzies, bijgeloof en gevechten tussen kloosterlingen en dorpelingen spelen een grote rol in het dagelijkse leven.
 

Het is niet gemakkelijk voor een onderzoekend, nadenkend kind in de harde werkelijkheid. De karakters van Sebi's broers verschillen van elkaar als die van een engel en een duivel. Maar van Halfbaard, een vreemdeling die vlak bij het dorop neerstreek, leert Sebi wat mensen onderscheidt in goede en in slechte tijden - en hoe je zelfs in moeilijke tijden het beste uit jezelf kunt halen. Doordat we het verhaal verteld krijgen vanuit het perspectief van Sebi, wordt het nergens te naar of te zwaar. 

In een recensie las ik dat het 'een ode aan de vertelkunst' is. Raak! En we leren dat een goed verhaal mensen beter bijblijft dan de kale feiten.

 

 

 

Bestel direct

Ebook van de week: het ongelukskind

In het Italië van Mussolini komen twee jonge vriendinnen in opstand tegen onrecht en onderdrukking.

Italië, 1936. Francesca is het enige kind van een keurig en welgesteld echtpaar. Elke zondag ziet ze vanaf de brug een meisje in de rivier met twee jongens spelen. Haar rok is opgetrokken en haar benen zitten onder de schrammen. Haar uitstraling fascineert Francesca en ze droomt ervan om vriendinnen te worden, ook al denkt iedereen in de stad dat het meisje vervloekt is. Ze noemen haar het ongelukskind.
Als Francesca op een dag een bakje kersen steelt, lukt het haar eindelijk om met het ongelukskind te praten. Ondanks de afkeuring en vooroordelen van haar ouders wordt de band tussen de twee meisjes steeds hechter. Ze hunkeren naar vrijheid en gelijkheid, maar de dreiging van oorlog en fascisme zet alles op scherp. Als Francesca en het ongelukskind zich verdedigen tegen een gewelddadige man komen hun levens in een stroomversnelling.

Het ongelukskind is een schilderachtig Italiaans romandebuut over een bijzondere vriendschap in turbulente tijden.

 

 

Bestel direct