Kunt u de spanning nog aan?

Het zijn spannende tijden. Tot en met komende woensdag zijn het nog de Thrillerweken en na woensdag vloeit dat langzaam over in de periode Zomerlezen. 

Tijdens de Zomerlezen weken (start op donderdag 20 juni) ontvangt u traditiegetrouw bij aankoop van een boek een geschenk van de boekhandel. Dit jaar is het Flamingo Beach van Suzanne Vermeer. Een heerlijk spannend verhaal dat u ook prima kunt lezen thuis bij de kachel. Want helaas, het is nog steeds erg koud voor de tijd van het jaar. Of natuurlijk voor onder de parasol of op het strand. Binnenkort zal het weer toch wel een keer omslaan?

Ook zijn het spannende tijden omdat het EK voetbal van start is gegaan. Morgen speelt het Nederlands Elftal hun eerste poulewedstrijd. Wij zijn in de winkel erg Oranjegezind en kijken erg uit naar de wedstrijd. 

Verder is het belangrijk om nog even onder de aandacht te brengen dat het morgen ook nog eens Vaderdag is. In de boekhandel vindt u verschillende cadeaus voor deze gelegenheid. Kom vandaag nog langs om het perfecte Vaderdagcadeau uit te zoeken. En hem dit jaar iets te geven waar hij echt blij van wordt. 

Naar buiten! Naar buiten! 

Het zit niet in mijn persoon om heel negatief te zijn, te mopperen of te klagen. Ik ben meer van het omdenken, bij mij is het glas altijd halfvol of voller. Maar ik merk aan mijzelf dat ik het de laatste tijd te vaak over het weer heb. En overal waar 'te' voor staat is niet goed he? Ik ben dus blijkbaar helemaal klaar met het weer. Blijkbaar ben ik dus vatbaar voor het weer en heeft dat een negatieve uitwerking op mijn humeur. We zijn nu halverwege juni en inmiddels liggen er drie jassen in mijn auto zodat ik kan kiezen bij dit wisselvallige gedoe.

Maar als een geluk bij een ongeluk viel mijn oog op het prachtige prentenboek Naar buiten! Naar buiten! Op de voorkant is al te zien, weer of geen weer je kunt altijd naar buiten. Bij het openslaan van het boek maakt mijn hart een sprongetje. De liefde voor creativiteit en voor de natuur spatten van de pagina’s.

Het verhaal gaat over vijf buurtkinderen die altijd alleen maar naar buiten willen. Niets geen tablet, telefoon of filmpjes op youtube, nee gewoon naar buiten. Om te spelen, te ravotten en streken uit te halen. Hutten te bouwen en te speuren naar schatten. Ondanks dikke regenbuien, herfststormen of een hittegolf. Niets houdt deze kinderen tegen om buiten te spelen. Zelfs ouders die zeggen: Naar buiten? Met dit weer? Zelfs die kunnen ze niet tegenhouden.

Tiny Fisscher en Sophie Pluim werkten al eerder samen en wat mij betreft zetten ze die samenwerking voort. Ze laten op een gezellige en warme manier zien dat je soms met andere ogen moet kijken om een bepaald gevoel op te roepen. In dit geval om niet naar de negatieve kanten van het weer te kijken maar om het weer te omarmen en vooral het weer het weer te laten zijn. Ik ga dat nu dan maar eens proberen en voel mij meteen een stuk beter.

Naar buiten! Naar buiten! Een heerlijk prentenboek en na het lezen heb je meteen zin om de natuur in te gaan en zelf op zoek te gaan naar de schatten. Groot of klein, weer of geen weer.

Bent u ook klaar voor het EK?

Het is eindelijk zover, het EK is begonnen. Voor Nederland start het morgen met de wedstrijd tegen Polen. Hoe zullen de mannen van coach Ronald Koeman het ervan af brengen op dit toernooi? 

Ook in de winkel leven wij mee en zijn we in oranjestemming met leuke tijdschriften, boeken, puzzels en zelfs een uitdagend puzzelboek. 

 

De mooiste spullen van Esther Bennink

Bij ons in de winkel kunt u sinds kort ook terecht voor de producten van Esther Bennink. Laat u verrassen en kom langs voor de mooie kaarten, notitieblokken en het journal. 

Hoe is zij hiertoe gekomen?
Ik kan niet meer stoppen met het creëren van cosiness. Het begon omdat ik niet de warme, zachte, troostrijke, tikkeltje magische plaatjes kon vinden waar ik diep van binnen naar op zoek was. Dus ben ik ze zelf gaan maken! Ik vind het heerlijk om werelden te creëren die gevoelens van knusheid, geborgenheid en verwondering oproepen. Het maakt me gewoon gelukkig!

Sinds 4 jaar kunnen anderen meegenieten van deze explosie van cosiness. Ik begon met een paar kaarten, maar inmiddels heb ik een groot en breed assortiment met allemaal knusse (en veelal duurzame) producten.

 

Ebook van de week: De man met twee gezichten

Viet Thanh Nguyen is vier jaar oud als hij en zijn familie gedwongen worden om Vietnam te verlaten. Als vluchtelingen komen ze aan in de Verenigde Staten, waar de kleine Viet direct bij zijn ouders wordt weggehaald en bij een Amerikaanse familie wordt ondergebracht. Later is het gezin weer herenigd en vestigt zich in San José.

Achter de zonnige façade van wat Nguyen AMERIKA™ noemt, gaat geweld schuil. Op kerstavond, als de negenjarige Viet thuis tekenfilms kijkt, hoort hij dat zijn ouders zijn neergeschoten terwijl ze aan het werk waren in hun kruidenierswinkel.

Jaren later ziet de tiener Nguyen films over de Vietnamoorlog, zoals Apocalypse Now, en het bloedstollende drama brengt hem in een existentiële crisis: hoe kan hij zowel Amerikaan als Vietnamees zijn, zowel de moordenaar als de persoon die gedood wordt?

 

 

Bestel direct

Voordelige boeken voor jeugd

De zomer staat voor de deur en dat is het ideale moment om lekker veel te lezen. Wie neemt er nu geen boek mee op vakantie? 

Ook voor jonge kinderen is het leuk om een boek te lezen op vakantie of gewoon lekker thuis in de tuin of op hun kamer. 

Om kinderen lekker aan het lezen te krijgen zijn er nu meerdere boeken verkrijgbaar voor slechts € 9,95. Komt u inslaan voor uw kinderen?