Alles voor de feestmaand december vindt u bij ons 

Wij vinden het echt winterweer en dat komt goed uit want het is bijna pakjesavond en de Kerstdagen komen er aan. Alles voor deze feestelijke maand vindt u bij Boekhandel Daan Nijman. Voor al uw last-minute Sinterklaasaankopen staan wij voor u klaar. Op koopzondag 3 december zijn wij geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijd genoeg dus om de perfecte Sinterklaascadeaus op tijd in huis te halen. 

Dr. Denker komt er weer aan
Vlak voor de Kerstdagen verschijnt hij weer in het Dagblad van het Noorden, de Dr. Denker kerstpuzzel. Succes verzekerd en een garantie voor uren puzzelplezier. Reserveer alvast indien u deze niet wilt missen. 

Gelukkige dagen van Reneé van Marissing

Vrijwel iedereen krijgt er mee te maken, zijdelings of direct: dementie. Ieder uur krijgen vijf mensen in Nederland dementie. Vijf per uur! De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. In dit boek leren we Sil kennen. Zij krijgt op 46-jarige leeftijd de ziekte van Alzheimer; jongdementie, een sluipmoordenaar die niet het lichaam maar het geheugen sloopt. Waarbij inleveren de nieuwe toekomst is en het vooruitzicht alleen maar onzeker en eindig. Totdat je niets meer weet.

Sil is een vrouw die midden in het leven staat. Met een relatie, een fijn huis, gezellige vrienden. We worden meegenomen in het verhaal vanaf het moment dat haar gedrag kleine veranderingen begint te laten zien. In eerste instantie wordt er nog aan een burn-out gedacht, maar er zijn te veel bijzonderheden om het daar op te kunnen houden. We lezen over de momenten dat er steeds meer vraagtekens worden gesteld bij het gedrag van Sil. Dit moet iets anders zijn, iets onomkeerbaars, iets onheilspellends. En na verschillende onderzoeken komt dan het noodvonnis.

Jongdementie kenmerkt zich door een langzame achteruitgang, met grote gevolgen. Vervreemding en acceptatie. Het verhaal gaat niet alleen over de patiënt Sil, maar ook over haar omgeving. Haar grote liefde Lina, die onvoorwaardelijk voor Sil wil zorgen, gesteund door een lieve vriendengroep. Maar de achteruitgang neemt steeds serieuzere vormen aan. Sil raakt in verwarring, verliest de grip op haar leven.

Het verhaal is schrijnend om te lezen. Maar het is niet alleen verdrietig, het laat ook de mooie kanten zien van innige vriendschappen. Er blijkt veel hulp voorhanden als een moeilijke situatie daarom vraagt. Humor, relativering, terugkijken naar een waardevol verleden. Herinneringen ophalen met vrienden maakt het hier en daar wat lichter allemaal. Aan de andere kant laat het ook zien wat voor impact het heeft als een geliefde in twee jaar tijd verandert van een ontwikkelde vrouw in een kind dat bij alles hulp nodig heeft.

Een unheimisch verhaal. Het raakt je om te lezen hoe het voor iemand is om aan alzheimer te lijden. Want lijden dat is het. Dat iemand zo vervreemd kan raken van alles en vooral van zichzelf. Een must-read voor iedereen die op welke manier dan ook in aanraking komt met dementie.

De Top 2000 komt er weer aan

Dit jaar vindt de 25ste editie van de Top 2000 plaats. Het jaarlijkse radioprogramma van de Nederlandse publieke radiozender NPO Radio 2 waarin de bij stemming tweeduizend populairste nummers aller tijden achter elkaar gedraaid worden. De stemvraag is niet welk lied beschouwd mag worden als het beste ooit, maar welke mogen niet ontbreken in een Top 2000-lijst.

Bij dit jaarlijkse radioprogramma is nu ook een ludieke legpuzzel verkrijgbaar en een uitdagend puzzelboek. Een leuk cadeau voor Sint of Kerst. 

 

Volop keuze aan kerstkaarten

Kerst is bij uitstek het moment om samen te zijn met familie in vrienden. Het einde van het jaar komt er weer en we willen elkaar het beste wensen en laten zien dat we aan elkaar denken. Dit kan bij uitstek door het sturen van een mooie kerstkaart. Een kleine moeite, een groots gebaar. Kerstkaarten zijn er in alle soorten en maten, zelfs prachtige pop up exemplaren. Komt u langs om uw slag te slaan? 

 

Meet & Greet Annemarie Geerts

Annemarie Geerts, @demammavan, komt naar Boekhandel Daan Nijman. Op zaterdag 9 december van 14.00 uur tot 15.00 uur is zij aanwezig voor een meet & greet en om haar boek Komt goed te signeren. Komt u ook?

Komt goed
Welkom in het leven van Annemarie Geerts, oftewel @demammavan. Moeder van 8 die eigenlijk helemaal geen kinderen wilde, en toch is de oudste inmiddels 23 en de jongste 2 jaar. Het ouderschap, hoe mooi ook, kent een aantal struikelblokken: slaapgebrek, dwarse (peuter)pubers en volle agenda’s. Maar ook onzekerheid, schuldgevoelens en mogelijke ballast uit je eigen jeugd kunnen het soms behoorlijk uitdagend maken. In dit boek neemt Annemarie je mee in haar ervaringsverhaal. Praktisch, inspirerend en soms met een dikke knipoog. 

Aanmelden
De meet & greet is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich even aan te melden via ramona@daannijman.nl.

 

Ebook van de week

November 2026. De Franse presidentsverkiezingen komen er weer aan, de zittende president kan na zijn tweede termijn niet worden herkozen, dus het hele veld ligt open en extreemrechts maakt een goede kans. Dan verschijnt er op internet een onmogelijk realistische nepvideo waarin een van de voornaamste potentiële kandidaten wordt onthoofd. Contactpersoon voor het onderzoek door de geheime dienst wordt topambtenaar Paul Raison, en over hem gaat dit boek: over zijn omgang met een grote terroristische dreiging, maar vooral ook over zijn privéleven, zijn relatie met zijn vrouw, zijn familie. Na bijna zeshonderd pagina’s blijven we verdwaasd achter.

Vernietigen is de achtste roman van Frankrijks onbetwiste sterschrijver, Michel Houellebecq. Hij pakt er naar eigen zeggen een motief in op dat hij in De kaart en het gebied (2010, Prix Goncourt) niet naar tevredenheid had behandeld: wat als het leven gewoon doorgaat – tot het niet meer doorgaat? Nooit eerder heeft Houellebecq zo’n totale poging gedaan om dat leven in een boek te vatten, met zijn mooie en lelijke kanten, zijn vreugde en zijn pijn, zijn betekenis en zijn betekenisloosheid. Is dit zijn magnum opus?

 

 

Bestel direct

Reserveer alvast de Dr. Denker kerstpuzzel

Wilt u dit jaar niet misgrijpen en met de hele familie , jong en oud tussen Kerst en Oud & Nieuw samen rond de tafel om de breinbrekers te ontrafelen? Reserveer dan alvast een exemplaar van de Dr. Denker kerstpuzzel.

Dr. Denker is een fenomeen in het noorden van Nederland en ver daarbuiten. In 1980 kwam Dr. Denker met Kerst met zijn eerste denk-beelden, bijzondere beeldraadsels oftewel cryptische rebussen. Toen nog eenvoudig van opzet en redelijk makkelijk op te lossen. Inmiddels immens populair en uitdagender dan ooit. Stuur een mail naar info@daannijman.nl en wij zorgen dat er een exemplaar voor u klaarligt. 

Adventkalenders

Met een adventkalender telt u af tot Kerstmis. Het is een van oorsprong christelijke traditie die ongekend populair is. Zo tellen we vanaf 1 december af tot de kerst. Adventkalenders zijn er in alle soorten en maten, zelfs in puzzelvorm.