Maand van de scandinavische thriller

Januari is traditiegetrouw de maand van de scandinavische thriller. Een maand vol spanning met de verschijning van nieuwe boeken van onder andere Max Seeck en Mikaela Bley. Het assortiment scandinavische thrillers breidt zich hiermee nog verder uit. In deze nieuwsbrief vindt u ook de favorieten van uw boekverkopers. 

Nationale Voorleesdagen 2024
De start van de Nationale Voorleesdagen is op 24 januari 2024. Voorlezen is belangrijk en blijft bovenal gewoon heel erg leuk. Kom vooral langs bij ons in de winkel voor de mooie voorleesboeken en prentenboeken. Daarnaast lezen onze boekverkopers voor op zaterdag 27 januari. 

Volop activiteiten de komende tijd
De komende maanden organiseert Boekhandel Daan Nijman, in samenwerking met verschillende andere organisaties, allerlei activiteiten zoals bijvoorbeeld de derde Vasalis-avond. In deze nieuwsbrief vindt u hier meer informatie over. En houdt u ook vooral onze website in de gaten. 

Boek van de week door Femke

Afgeschreven door Angelique Haak

Eerder was ik een echte thrillerlezer. Ik verslond het ene na het andere spannende boek. Langzaamaan ontdekte ik ook andere genres waar ik van kan genieten. Boeken die je horizon verbreden en die je tot andere inzichten kunnen laten komen. Dat is het mooie van lezen; het kan inspannend zijn, iets van je vragen en daarnaast is er genoeg te lezen voor de pure ontspanning. 

Deze keer liet ik mij meeslepen door de thriller van Angelique Haak. Het boek Afgeschreven is niet haar eerste thriller; ik las al eens eerder een boek van haar hand. Maar dit verhaal kostte me mijn nachtrust. Oké, ik had vakantie, dus ik kon het me permitteren. Maar toch. Ik ging pas tegen half vier slapen. Ik begon in het verhaal, werd erin gezogen en het liet me niet meer los tot ik bij de laatste pagina was. Tot ik wist hoe het zat; de ontknoping is spectaculair.

Deze thriller gaat over Sasja Winters, een succesvolle thrillerschrijfster met een populaire reeks op haar naam: de Maasstadmoorden. Een serie, bestaande uit vijf delen, immens geliefd, maar ook gehaat door vele lezers. Er wordt gesmeekt om een zesde deel. Maar de verhalen brengen de schrijfster zo in verwarring, ze raakt door het schrijven buiten zichzelf. Ze besluit te stoppen met de serie en geen vervolg meer te schrijven. Een incident met haar uitgever zorgt ervoor dat ze aan zichzelf gaat twijfelen. Het maakt haar bijna gek, ze verliest zichzelf helemaal. Zelfs zodanig dat ze niet meer voor haar gezin kan zorgen en uiteindelijk wordt ze zelfs opgenomen in een kliniek. Na enige tijd lijkt ze alles weer wat op de rit te hebben en durft ze voorzichtig weer toekomstplannen te maken. Totdat er een moord gepleegd wordt. Een moord die in alles een exacte kopie lijkt van die uit het eerste deel van de Maasstadmoorden: Fortis Puella. De moordenaar heeft maar één boodschap: ‘voltooi de serie of er vallen meer doden.’ In eerste instantie lijkt het duidelijk wie hier achter zit en dreigt het verhaal als een nachtkaars uit te gaan… Totdat niets is wat het lijkt en er veel meer aan de hand blijkt te zijn dan het voor de hand liggende scenario. Of Sasja bezwijkt onder de druk, of dat ze zich staande weet te houden, dat lees je pas in het laatste gedeelte van deze keispannende thriller.

Het was echt lang geleden dat een boek mij uit de slaap wist te houden. Angelique Haak is het gelukt en het smaakt naar meer. Dus kom maar op met het volgende deel…. Of misschien beter van niet ??

Derde Vasalis-avond op 13 februari 2024

Op dinsdag 13 februari 2024 wordt de derde Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis Stichting bij Boekhandel Daan Nijman. We willen de nagedachtenis van Vasalis levend houden en met elkaar genieten van het werk van Vasalis.

Speciaal voor deze avond schreef Joep van Ruiten, cultuurjournalist bij Dagblad van het Noorden, een essay. Die gaat over de briefwisseling tussen Vasalis en schrijfster Fritzi Harmsen van Beek. Verder zijn er diverse sprekers, waaronder de Groningse dichter Jean Pierre Rawie. De avond wordt opgeluisterd door een stukje livemuziek.

Kaarten zijn vanaf heden exclusief verkrijgbaar bij ons in de winkel voor € 17,50 incl. koffie, drankje tijdens de pauze en het essay. De derde Vasalis-avond begint om 20.00 uur, de deur is open vanaf 19.30 uur. 

 

Nationale Voorleesdagen 2024

Woensdag 24 januari gaan de Nationale Voorleesdagen van start. Doel van deze jaarlijkse voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen. Vaste onderdelen zij het Nationale Voorleesontbijt, het Prentenboek van het jaar en de Prentenboeken Top 10. 

Dit jaar is het Prentenboek van het jaar Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Ook dit jaar verschijnt daarbij weer een mini-editie. Deze is vanaf 24 januari verkrijgbaar bij ons in de winkel. Het prentenboek zelf is, inclusief knuffel voor de Voorleesdagen, reeds verkrijgbaar. 

Voorlezen bij ons in de winkel
Op zaterdag 27 januari wordt er ook gezellig voorgelezen bij ons in de winkel uit onder andere het Prentenboek van het jaar. Wij hopen vele kinderen te verwelkomen. Wij lezen voor om 9.30 uur, om 10.30 uur en om 11.30 uur. 

 


 

Reserveer alvast: De Griekse dochter van Soraya Lane

De verloren dochters is een achtdelige serie met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Het derde deel, De Griekse dochter, verschijnt op 6 februari. 

Londen, heden. Ella bekijkt een oude foto van een onbekende vrouw met een kind, en een vergeeld blad met muziek. Verder zit er niets in het kistje dat ze na het overlijden van haar oma in handen kreeg. Ze vraagt zich af wat deze dingen in hemelsnaam te maken hebben met haar eigen familie. Wanneer haar zoektocht naar een Grieks eiland leidt, twijfelt Ella. Ze is voor het eerst in jaren weer verliefd, is dit het juiste moment om op reis te gaan?


Londen, 1967. Sinds Alexandra Griekenland is ontvlucht in het gevolg van de koninklijke familie, woont ze bij haar tante. Ze mist haar thuis verschrikkelijk, totdat ze haar liefde en talent voor muziek ontdekt. Wanneer ze cellist Bernard ontmoet, ontvouwt zich een grote passie tussen hen. Maar dan moet ze onverwacht de grootste beslissing van haar leven nemen...

 

 

Reserveer direct

Ebook van de week: De porseleinmaker van Dachau

Het is 1929. Bettina, een gevierde Duitse kunstenares, en Max, een Joodse architect, horen bij elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan; de Tweede Wereldoorlog breekt uit.

Zestig jaar later. Bettina’s dochter Clara speurt antiekveilingen af op zoek naar porseleinen beeldjes van het merk Allach, in de hoop zo meer te weten te komen over haar vader, een man die ze nooit gekend heeft. Haar zoektocht leidt haar van de Weimarrepubliek via de roerige jaren dertig en de verwoestende jaren veertig naar het Engeland en Amerika van nu. Zo ontdekt Clara het verhaal van haar vader, over een meeslepende liefde, onvergeeflijk verraad en de grootste opoffering die de liefde kan vragen.

Een indrukwekkende oorlogsroman over de porseleinen beeldjes van Hitler, en een wereld vol geheimen.

 

 

Bestel direct