Heeft u de nieuwste kookboeken al in huis?

Gisteren is de kookboekenweek 2023 gestart. Tijdens deze week staan de kookboeken en de liefde voor koken centraal. Lekker eten en samen koken brengt iedereen samen. Ontdek uw nieuwe favoriete kookboeken bij ons in de winkel. Laat u deze week verrassen, inspireren en adviseren door en over het veelzijdige assortiment, voor jong en oud. 

Gouden Kookboek 2023
Op vrijdag 10 november wordt de winnaar van Het Gouden Kookboek 2023 bekend gemaakt. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste, oorspronkelijke Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Wie dit jaar de genomineerden zijn vindt u verderop in deze nieuwsbrief. 

Interview met schrijver Annejet van der Zijl in Bibliotheek Roden
Heel Nederland Leest in november Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Vanaf 1 november ligt de bekroonde roman gratis klaar voor bezoekers van de Drentse bibliotheken. Ter ere van het leesfeest organiseert Bibliotheek Roden een interview met Annejet van der Zijl op zondag 19 november om 14.30 uur. Zij zal geïnterviewd worden voor publiek door Ivan Borghstijn. Uiteraard is er ook gelegenheid voor het stellen van vragen en het signeren van boeken. Vanuit Boekhandel Daan Nijman zijn wij die dag aanwezig met een stand. Meer informatie vindt u op www.bibliotheekroden.nl.

Geef meer met een boek
Een boek is een mooi persoonlijk cadeau om aan iemand te geven en om te krijgen. Wekelijks verschijnen er vele nieuwe boeken. Met de feestdagen in aantocht bieden wij u in deze nieuwsbrief alvast inspiratie voor een mooi cadeau voor op uw verlanglijstje of om te geven.  

Boek van de week door Femke

Soedah, laat maar van Maddy Stolk

Worden verhalen over de Tweede Wereldoorlog in Nederland al sinds jaar en dag verteld, over de geschiedenis van Nederlands-Indië horen we de laatste jaren steeds vaker. En terecht, want er heeft zich zoveel afgespeeld waar wij geen weet van hebben. Dit boek laat voelen welke sporen er van generatie op generatie zijn nagelaten. Verhalen komen boven water. Van compleet getraumatiseerde mensen die heel lang hebben gezwegen. Vaak verteld door de tweede generatie.

Deze week de debuutroman van Maddy Stolk over een Indische familiegeschiedenis in drie verschillende verhaallijnen. In de eerste plaats het verhaal van Tara op het moment dat zij haar ouderlijk huis ontruimt. Een monsterklus, want haar moeder had een enorme verzamelwoede; het huis is tot de nok toe gevuld. Tijdens het uitzoeken van de spullen stuit Tara op cassettebandjes. Tapes die haar vader heeft nagelaten. De tweede verhaallijn gaat over deze tapes, de opnames die haar vader heeft nagelaten, met verhalen over hun geschiedenis. Haar vader sprak tijdens haar leven mondjesmaat over zijn familiegeschiedenis, haar moeder helemaal niet. Tara’s ouders waren beiden nog jonge mensen in de Tweede Wereldoorlog, maar oud genoeg om voorgoed beschadigd te raken. Als laatste worden we meegenomen in het schrijnende verhaal van Tara’s jeugd; over de impact van het opgroeien in een gezin waar de een nog meer getraumatiseerd is dan de ander.

Soedah, laat maar is een roman die aangrijpt, die laat voelen hoe moeilijk, hoe verschrikkelijk het in Nederlands-Indië is geweest in de tijden van de Japanse bezetter. Haar ouders kozen de kant die hun het minst kwaad had gedaan, maar eenmaal in Nederland kwam het kwaad, het verraad pas naderhand. Daartegenover laat het boek ook de goede jaren zien, van voor de bezetting, van voor de jappenkampen. De vader van Tara heeft ook heel gelukkige jaren gekend in Nederlands-Indië.

Ik ben geraakt door het verhaal van Tara. En dat van haar ouders. Er is in hun levens zoveel verdrongen, verzwegen en weggestopt. Dank aan Maddy Stolk omdat zij met dit vlot geschreven boek het stilzwijgen doorbreekt. Ze rekent af met de trauma’s die van generatie op generatie worden doorgegeven.

In onze tijd zou zo’n geschiedenis zich niet herhalen, was mijn overtuiging altijd. Maar er is zoveel aan de hand in de wereld. Het beangstigt. Ogen sluiten voor alle nare berichten is soms fijn, maar niet de oplossing. Laten we naar elkaar omkijken. Een kleine verandering kan grote gevolgen hebben. Veranderen begint bij jezelf!

Kookbijbels nu voor € 27,50 

De kookbijbels van Carrera Culinair zijn inmiddels een begrip in de wereld van de thuiskok. Met handige how-to's, veel recepten en auteurs met ieder hun eigen specialisme. Zo is er onder andere een Ovenbijbel, een Borrelbijbel, een Bakbijbel en een Veganbijbel

Tot en met 15 januari 2024 zijn de kookbijbels in prijs verlaagd naar € 27,50. Met uitzondering van de nieuw verschenen Inmaak & fermenterbijbel, de Wokbijbel en de Eenpansbijbel

 

 

Bekijk assortiment

Winnaar Libris Geschiedenisprijs 2023

Martin Bossenbroek ontvangt de Libris Geschiedenis Prijs 2023 voor zijn boek De Zanzibardriehoek. Een slavernijgeschiedenis 1860-1900. Volgens de jury is dit ‘zowel een publieksboek om van te smullen als een belangrijke bijdrage aan de geschiedschrijving over het slavernijverleden. Een boek dat leest als een avonturenroman die op meeslepende wijze een bekende en onbekende geschiedenis met elkaar verbindt’. 

De Libris Geschiedenis Prijs bekroont historische boeken die een algemeen publiek aanspreken. De criteria zijn dat het boek een oorspronkelijk onderwerp heeft, prettig leesbaar is geschreven en op gedegen historisch onderzoek stoelt. 

 

Bestel direct

Nu verkrijgbaar: Djeco

Ontdek nu het mooiste speelgoed van Djeco. Uniek, verrassend en heel herkenbaar; dat is het aanbod van Djeco, gespecialiseerd in speelgoed voor jonge kinderen. Je herkent Djeco makkelijk aan de kleurrijke verpakkingen en bijzondere illustraties. De leuke puzzels zijn namelijk niet rechthoekig maar hebben de vorm van de puzzel, bijvoorbeeld een piratenschip of kasteel.

Laat u verrassen door de prachtige kwaliteit van dit Franse speelgoedmerk. Kom naar de winkel en bekijk de puzzels, knutselspullen en babyartikelen.

 

Nieuwe verhalen in Het Verhalenorkest

De leukste manier om kennis te maken met klassieke muziek is met Het Verhalenorkest. Bekende muziekstukken, ballet of opera maar dan als kinderboek of puzzel.

Vrolijke, kleurrijke illustraties en spannende verhalen maken de muziekboeken van Het Verhalenorkest een feest om samen te lezen. Én met een druk op de knop hoor je echte fragmenten van het werk van o.a. Tsjaikovski, Vivaldi of Mozart.

 

Ebook van de week: De Italiaanse dochter

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?
Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

De Italiaanse dochter is het eerste deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld.

 

 

Bestel direct

Meet & Greet Annemarie Geerts

Annemarie Geerts, @demammavan, komt naar Boekhandel Daan Nijman. Op zaterdag 9 december van 14.00 uur tot 15.00 uur is Annemarie Geerts aanwezig voor een meet & greet en om haar boek Komt goed te signeren. Komt u ook?

Komt goed
Welkom in het leven van Annemarie Geerts, oftewel @demammavan. Moeder van 8 die eigenlijk helemaal geen kinderen wilde, en toch is de oudste inmiddels 23 en de jongste 2 jaar. Het ouderschap, hoe mooi ook, kent een aantal struikelblokken: slaapgebrek, dwarse (peuter)pubers en volle agenda’s. Maar ook onzekerheid, schuldgevoelens en mogelijke ballast uit je eigen jeugd kunnen het soms behoorlijk uitdagend maken. In dit boek neemt Annemarie je mee in haar ervaringsverhaal. Praktisch, inspirerend en soms met een dikke knipoog. 

Aanmelden
De meet & greet is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich even aan te melden via ramona@daannijman.nl