Bent u al bezig met de voorbereidingen voor pakjesavond?

Vandaag komt hij weer aan in ons land, de goedheiligman met zijn pieten. Een gezellige tijd breekt aan met cadeaus, schoentje zetten en veel lekkers. Bent u al op zoek naar leuke cadeaus? In deze nieuwsbrief geven wij u graag cadeausuggesties voor jong en oud. Kom langs bij ons in de winkel en doe inspiratie op.  

Meet&Greet met Annemarie Geerts
Kent u Annemarie Geerts, bekend als @demammavan? Op zaterdag 9 december bezoekt zij onze boekhandel om haar boek te signeren. 

Mevrouw Sinterklaas van Thedo Keizer

Het is misschien een beetje gek om als boekverkoper te beginnen over de reclame van een grote internetwinkel, maar dit boek gaat over het gevoel dat die reclame oproept. De verwachtingsvolle blik van het meisje, het verlangen en de magie. Het hoort bij deze tijd van het jaar.

Luusje heeft enorm veel zin in de komst van Sinterklaas. Zij verheugt zich er enorm op. Samen met haar oma gaat Luusje naar de intocht; ze voelt kriebels van opwinding. Luusje valt bijna stijl achterover als Sinterklaas haar naam weet. En zelfs haar hele naam: Lucia. Normaal noemt niemand haar bij haar echte naam. Het blijkt maar weer: Sinterklaas weet alles. Als Sinterklaas op bezoek komt op de basisschool voert Luusje met een paar vriendinnetjes een mooie dans uit voor Sinterklaas. Als Sinterklaas vraagt of zij later danseres wil worden, antwoordt Luusje dat ze graag Sinterklaas wil worden.

Iedereen zegt dat meisjes geen Sinterklaas kunnen worden, maar Sinterklaas is het daar niet mee eens. Je kunt alles worden wat je wilt, vindt hij. Ook mama zegt dat je alles kunt worden wat je wilt. Zij heeft vroeger weleens een verhaal gehoord over Mevrouw Sinterklaas, het verhaal van Sintele-zij. Sintele-zij werd ook wel de vrouw van Sinterklaas genoemd. Sintele-zij is net als Sinterklaas al heel oud, heeft hele mooie lange witte haren en rijdt op haar ezel. Zij brengt niet pakjes rond. Nee, zij controleert of de kinderen blij zijn en of alle pakjes goed terecht zijn gekomen. Sintele-zij komt in actie als Sinterklaas en de pieten weer naar Spanje vertrekken.

Als Luusje en haar broertje Nick een weekend bij oma logeren, blijken er verdacht veel aanwijzingen te zijn dat oma weleens Sintele-zij zou kunnen zijn. En hun moeder Sintele-zus en hun oom Sintele-zoon. Luusje en Nick proberen het mysterie te ontrafelen; ze komen steeds meer zaken op het spoor die in die richting wijzen. Maar net als het verhaal van Sinterklaas kan ook het geheim van Sintele-zij heel lang verborgen blijven. Lukt het om het geheim te ontdekken? Daar kom je achter als je dit boek gaat voorlezen aan kinderen die betoverd zijn door de magie rondom Sinterklaas.

Mevrouw Sinterklaas is een heerlijk voorleesverhaal voor de mooiste tijd van het jaar. Een verhaal vol magie en mysterie. Dat niets prijsgeeft over het geheim van Sinterklaas. Het maakt het alleen maar groter en mysterieuzer, en zelfs geloofwaardiger.

Prachtige zoutlampen en waxinelichthouders

Zoutlampen werken perfect als nachtlampen. Dit komt door het prettige licht dat de lampen uitstralen. De lampen zijn doorgaans gemaakt van een ruw stuk zoutkristal uit de Himalaya. Van dit zoutkristal zijn ook prachtige waxinelichthouders gemaakt in meerdere groottes. Zowel de lampen als de waxinelichthouders zijn een mooi cadeau voor de feestdagen. 

 

De boeken van Haemin Sunim

Haemin Sunim (Seoul, 1973) is een boeddhistische monnik die voor zijn studie naar Amerika verhuisde. Daar studeerde hij aan Berkeley, Harvard en Princeton en doceerde Aziatische religies aan Hampshire College. Inmiddels woont hij weer in Zuid-Korea en is hij uitgegroeid tot een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment. Van zijn boeken zijn in Nederlandse vertaling al bijna een half miljoen exemplaren verkocht. Zijn nieuwste boek, Dingen die je hoop geven, ligt nu in de winkel. 

 

Meet & Greet Annemarie Geerts

Annemarie Geerts, @demammavan, komt naar Boekhandel Daan Nijman. Op zaterdag 9 december van 14.00 uur tot 15.00 uur is zij aanwezig voor een meet & greet en om haar boek Komt goed te signeren. Komt u ook?

Komt goed
Welkom in het leven van Annemarie Geerts, oftewel @demammavan. Moeder van 8 die eigenlijk helemaal geen kinderen wilde, en toch is de oudste inmiddels 23 en de jongste 2 jaar. Het ouderschap, hoe mooi ook, kent een aantal struikelblokken: slaapgebrek, dwarse (peuter)pubers en volle agenda’s. Maar ook onzekerheid, schuldgevoelens en mogelijke ballast uit je eigen jeugd kunnen het soms behoorlijk uitdagend maken. In dit boek neemt Annemarie je mee in haar ervaringsverhaal. Praktisch, inspirerend en soms met een dikke knipoog. 

Aanmelden
De meet & greet is gratis toegankelijk. Wel vragen wij u om zich even aan te melden via ramona@daannijman.nl.

 

Ebook van de week

Een negenjarige jongen wordt tijdens een inzinking van zijn door oorlogsherinneringen gekwelde vader opgevangen in het huis van zijn grootouders. Maar in dat huis wacht hem een andere oorlog: de vrouw die door de barse grootvader was aangenomen als ‘meid voor dag en nacht’ verzet zich steeds meer tegen haar dienende rol. Zij, Ommie, vervult de rol van grootmoeder en groeit uit tot vredestichter in de gehavende familie van haar broodheer. Ook tijdens de oorlog bleek zij al een heldin. De jongen spiegelt zich aan haar dapperheid en zij helpt hem zijn angsten te overwinnen. Er ontstaat een hechte band tussen die twee – gekleurd door hun hunkering naar liefde en erkenning. In de reconstructie van Ommies leven en die ingrijpende zomer schakelt van Dis op verrassende wijze van vroeger naar nu en laat zo zien wat het heden zegt over het verleden. Met Naar zachtheid en een warm omhelzen schrijft hij een vergeten hoofdstuk uit zijn oeuvre.