Gaat u ook voorlezen tijdens de Nationale Voorleesdagen?

De winkel is schoongemaakt, er is flink opgeruimd en een aantal rubrieken hebben een nieuwe plek gekregen om u nog beter van dienst te kunnen zijn. Nu de eerste maand van het nieuwe jaar zijn einde alweer nadert zijn wij klaar voor de eerste thema weken. Deze week is het niet alleen de week van de Poëzie, maar zijn ook de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Wij omarmen beide initiatieven met leuke en bijzondere acties. 

Nationale Voorleesdagen 2024
Afgelopen woensdag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen. Het is de tijd van het jaar waarin het voorleesboek centraal staat voor de allerkleinste kinderen. Bij ons vindt u de mooiste voorleesboeken. Daarnast is het Prentenboek van het jaar, Help! Een verrassing! is nu verkrijgbaar in een mini editie voor slechts € 5,75. Tevens wordt er deze ochtend voorgelezen bij ons in de winkel. 

Poëzieweek 2024
Ook is de week van de poëzie van start gegaan, de tijd om eens een uitstapje te maken naar dit mooie en bijzondere genre. Laat u verrassen door de klinkende poëzie van Hester Knibbe, Ruth Lasters en Tsead Bruinja. Edward van de Vendel schreef het Poëziegeschenk 2024 met als titel Kom nog even naar mij kijken straks. U ontvangt het Poëziegeschenk gratis bij aankoop van minstens €12,50 aan poëzie.

Kortom, wij zijn het nieuwe jaar goed begonnen, geniet u met ons mee?

Traag naar de hemel van Evi Hanssen

Iedereen krijgt ermee te maken, in meer of mindere mate. Verlies, rouw, verdriet en afscheid nemen. Zelf heb ik ook al meerdere malen met dit bijltje gehakt en het is pittig. Maar iemand heel erg missen, letterlijk pijn hebben van verdriet, staat voor mij gelijk aan houden van. Als je het zo voelt dan heb je heel erg van iemand gehouden. En dat geeft mij dan weer troost als bewijs van het gedeelde verleden. We weten allemaal dat het onvermijdelijk is, een van de weinige zekerheden in dit leven. Loslaten hoort bij het leven en als je dat intens, met volle aandacht en in liefde kan opbrengen, dan ben je een rijk mens.

Eerder las ik boeken van Evi Hanssen en zij weet je te raken, aan het denken te zetten en mee te voeren in hedendaagse situaties die een diepere betekenis krijgen.

Traag naar de hemel is het verhaal van Evi en haar moeder. Moeder Arlette lijkt borstkanker te hebben overwonnen, maar na enige tijd slaat het noodlot opnieuw toe en deze keer is genezing niet meer mogelijk. Haar doodvonnis is getekend, terwijl ze zich nog goed voelt en weinig klachten heeft. Arlette neemt zich voor alles uit het leven te halen wat er nog in zit. Maar ze bereidt zich toch ook voor op de dood. Dit doet ze door heel concreet met haar afscheid bezig te zijn, bijna obsessief. De moeder van Evi wil alles in het werk stellen om zachtjes te sterven. Dat is jammer genoeg niet iedereen gegund en je hebt dat ook lang niet altijd in de hand. Evi en Arlette kijken samen terug, maken ook nog nieuwe herinneringen en leven langzaamaan toe naar het einde. Het is helend om te lezen over de relatie tussen moeder en dochter, hun verbintenis. De liefde spat van de pagina’s.

Evi en Arlette wisselen elkaar in dit verhaal af met hun visie, bevindingen en ervaringen. Een rouwproces beschreven van binnenuit. Een beschrijving van de laatste levensfase die niet alleen maar verdrietig en tragisch hoeft te zijn; het laat zien dat humor en luchtigheid ook zeker belangrijk zijn. Het bijstaan van de stervende is zo mooi beschreven. Je kunt heel wat doen om het lijden draaglijker te maken. Verschillende opvattingen hoeven er niet voor te zorgen dat je per definitie verder van elkaar af komt te staan. Wederzijds respect en een dosis onvoorwaardelijke liefde kunnen voor het tegenovergestelde zorgen.

Nationale Voorleesdagen 2024

Woensdag 24 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Doel van deze jaarlijkse voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen. Vaste onderdelen zij het Nationale Voorleesontbijt, het Prentenboek van het jaar en de Prentenboeken Top 10. 

Vandaag voorlezen bij ons in de winkel
Vandaag wordt er ook gezellig voorgelezen bij ons in de winkel uit onder andere het Prentenboek van het jaar. Wij hopen vele kinderen te verwelkomen. Wij lezen voor om 9.30 uur, om 10.30 uur en om 11.30 uur. 

 

Prentenboek van het jaar 2024

Dit jaar is het Prentenboek van het jaar Help! Een verrassing! van Miriam Bos. Ook dit jaar verschijnt daarbij weer een mini-editie voor slechts € 5,75. Het prentenboek zelf is, in het kader van de Nationale Voorleesdagen, ook inclusief knuffel verkrijgbaar. 

 

Poezieweek 2024

Van 25 tot en met 31 januari vindt de Poëzieweek 2024 plaats met als thema Thuis.

Het huis van de poëzie bestaat uit meer dan louter bakstenen. Dichters bouwen huizen uit herinneringen, geuren en kleuren. Ze beschrijven de huizen van onze jeugd en de straten van onze dromen. Ze schrijven hun gedichten op een hoekje van onze keukentafel en turen naar de schilderijen aan onze muren. De mooiste woorden ontspruiten vaak op de plek waar we ons het meest thuis voelen.

Edward van de Vendel schreef het Poëziegeschenk 2024 met als titel Kom nog even naar mij kijken straks. U ontvangt het Poëziegeschenk gratis bij aankoop van minstens €12,50 aan poëzie.

 

Uitverkocht: Derde Vasalis-avond op 13 februari 2024

Op dinsdag 13 februari 2024 wordt de derde Vasalis-avond georganiseerd door de Vasalis Stichting bij Boekhandel Daan Nijman. 

Helaas zijn er geen kaarten meer verkrijgbaar voor deze avond. Uiteraard zijn er genoeg essays die vanaf woensdag 14 februari verkrijgbaar zijn bij ons in de winkel. Het essay is dit jaar geschreven door Joep van Ruiten, cultuurjournalist bij Dagblad van het Noorden en gaat onder andere over de briefwisseling tussen Vasalis en schrijfster Fritzi Harmsen van Beek. 
 

 

Boekenborrel met José Reijinga

Op vrijdag 19 januari is het boek Leef met Lef! - Het leven is te kort om nep te zijn van José Reijinga verschenen. José presenteert hierin een praktische benadering van mindfulness en geluk, met concrete stappen om deze principes in het dagelijks leven toe te passen. Het boek toont dat persoonlijke groei niet altijd gemakkelijk is, en dat het normaal is om uitdagingen en minder goede dagen te ervaren.
 

Wilt u over dit boek in gesprek met José? Kom dan vandaag (zaterdag 27 januari) naar de boekenborrel met José bij Boekhandel Daan Nijman. Uiteraard kan uw boek ook gesigneerd worden. De boekenborrel start om 15.30 uur. 
 

 

Ebook van de week: Het boek van vuur

Er was eens een prachtig dorp dat miljoenen verhalen van liefde, verlies, vrede en oorlog kende, en dat werd opgeslokt door een vuur dat tot aan de hemel laaide. Het vuur liep helemaal door tot aan de zee, waar het zijn spiegelbeeld ontmoette.

In Het boek van vuur van Christy Lefteri worstelt een gezin met trauma’s en schuldgevoelens nadat een brand hun dorp op een Grieks eiland heeft weggevaagd. Met haar warme, beeldende stijl belicht Lefteri de vernietigende kracht van menselijke dwaasheid, maar uiteindelijk ook ons talent voor verlossing en vernieuwing.

 

 

Bestel direct