Wij zijn klaar voor de Kinderboekenweek 2023

Het grote feest voor kinderen in de boekhandel, de Kinderboekenweek 2023, gaat morgen van start. Het thema is dit jaar 'Bij mij thuis'. We openen de Kinderboekenweek morgen feestelijke met de showband van Jong Noordenveld om 16.15 uur. Tijdens de Kinderboekenweek krijgt u bij aankoop van € 13,50 het leuke kinderboekenweekgeschenk, geschreven door Sanne Rooseboom.

Bezoek Iven Cudogham en de Zoete Zusjes
Tijdens de Kinderboekenweek zijn er tal van leuke activiteiten bij Boekhandel Daan Nijman. Aankomende zaterdag, 7 oktober, bezoeken zowel Iven Cudogham als de Zoete Zusjes onze winkel. Daarnaast is de Kinderkassa weer geopend, is er op donderdag 5 oktober een spelletjesavond en kunnen de kinderen de gehele Kinderboekenweek een speurtocht doen in de winkel. En op zaterdag 14 oktober sluiten wij de Kinderboekenweek feestelijk af met Harmen van Straaten en tal van leuke activiteiten in de winkel. Meer over deze activiteiten leest u verderop in deze nieuwsbrief. We zien jullie graag deze Kinderboekenweek bij Boekhandel Daan Nijman.

Ontbijten met Iven Cudogham

Op zaterdag 7 oktober brengt presentator en prentenboekauteur Iven Cudogham een bezoek aan onze winkel. Iven schreef de succesvolle prentenboeken over Anansi de Spin en is ook bekend van de televisieserie Een huis vol. Dit jaar schrijft hij de tekst voor het lied van Kinderen voor Kinderen dat bij de Kinderboekenweek hoort. 

Van 10.00 uur tot 12.00 uur is Iven bij ons in de winkel en kun je met hem ontbijten/brunchen. Uiteraard vertelt hij over zijn werk als auteur en signeert hij zijn boeken.

Bezoek van de Zoete Zusjes

Op 7 oktober van 14.00 uur tot 16.00 uur bezoeken de Zoete Zusjes Janna en Saar Boekhandel Daan Nijman. Kom jij gezellig langs om ze te ontmoeten? Je kunt uiteraard met ze op de foto, mag ze een hand geven en je kunt een kijkje nemen bij al hun boeken. Zien wij je dan?

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek

Naast het bezoek van Iven Cudogham en de Zoete Zusjes, is er tijdens de Kinderboekenweek nog meer te beleven bij Boekhandel Daan Nijman. Kinderen kunnen een speurtocht doen in de winkel en raden welke medewerker waar leest. En natuurlijk kunnen ze hun kijkdoos met hun droomkamer inleveren. Maken zij de mooiste droomkamer? Dan maken ze kans op de enige echte Boekhandel Daan Nijman zitzak, bij ons te bewonderen in de etalage. Op woensdag 11 oktober komen Vincent en Chaja Kortmann langs om om te vertellen over hoe schrijven en lezen een belangrijke rol speelt bij hen thuis. Het volledige programma vindt u hier.

Prentenboek Mijn huis is jouw huis

De moeder van Pats woonde in haar eentje in een huisje bij de brug. Het was klein, maar groot genoeg. Toen werd ze verliefd op een man die van alles twee had. Twee oren en twee kinderen. 'Mijn huis is jouw huis,' zei de moeder van Pats. Niet lang daarna werd Pats zelf geboren. En daar bleef het niet bij; tante Kee kwam logeren en ging nooit meer weg. Er werd een kamertje bij gebouwd. Maar ook voor Berend Botje en een bereleuke oom met vriend bouwden ze extra kamers. Zo komen er steeds meer bewoners bij, en is er steeds meer huis! Tot er op een dag iemand op de stoep staat te schreeuwen dat het zo écht niet verder kan...

Het prentenboek Mijn huis is jouw huis is speciaal voor de Kinderboekenweek geschreven door Yvonne Jagtenberg.