Heeft u uw vaderdagcadeau al in huis?

Vaderdag staat weer voor de deur en in deze nieuwsbrief bieden wij u inspiratie voor een geschikt cadeau. Er zijn weer tal van nieuwe boeken verschenen over vele verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld het nieuwe boek van Haruki Murakami of het boek van Tim Hofman. En vergeet u ook niet het boek van Frank Westerman, Zeven dieren bijten terug. Hij verzorgt hierover ook een lezing op 6 juni in theater de Winsinghhof. 

Thrillerweken
Vanaf vandaag zijn ook de thrillerweken van start gegaan. En voor de echte fans, er liggen weer veel nieuwe spannende boeken klaar voor u bij ons in de winkel. Zien wij u snel om een kijkje te nemen?

Boek van de week door Femke

De Nomade van Anya Niewierra

Niet voor niets won Anya Niewierra de NS Publieksprijs in 2023 voor haar boek De Camino. We verkochten het honderden keren en kregen mooie reacties. Het werd zelfs zo populair dat eerder werk van Niewierra opnieuw werd uitgegeven; Het Dossier dat ik eerst voor nieuw aanzag, bleek al eerder uitgegeven in 2016. Er ontstond een verlangen naar nieuw werk. De voor mei aangekondigde nieuwe thriller kwam afgelopen dinsdag binnen en ik ben er meteen aan begonnen.

Zojuist moest ik het lezen staken, want er wordt van mij verwacht dat ik de winkel zo meteen open. Ik kan niet wachten tot ik vanavond thuis de ontknoping kan lezen. Want er is uiterst zorgvuldig toegewerkt naar een climax die nog alle kanten op kan. Het is haar weer gelukt een literaire thriller te schrijven met daarin een stuk geschiedenis. Nu over het Sovjet-leven dat mij nog niet zo bekend was. De Tweede Wereldoorlog was verschrikkelijk, maar wat zich daarna in de regio rondom Oost-Pruisen heeft afgespeeld is ook echt heel erg.

De Nomade vertelt het verhaal van Olga. Zij is op zoek naar haar ware identiteit. Olga is journalist en programmamaker. Als haar vader herinneringen deelt die haar helemaal niet bekend voorkomen, starten de twijfels over haar eigen identiteit. Meteen in het begin van het boek kom je erachter dat dit een spannend soort van spionageverhaal is; het begint met de kaping van een Ryanair-vlucht van Athene naar Vilnius. Aan alles is te voelen dat hier iets heel erg niet in de haak is en dat het grote politieke gevolgen zal hebben.

Belangrijke thema’s zijn: zoektocht naar ware identiteit, dementie, geschiedenis uit de hoek van Polen, Litouwen en Belarus en de schuivende grenzen. Een aantal thema’s lijken op dit moment erg populair, maar de invalshoek met het stuk geschiedenis over Oost-Pruisen maakt het uiterst uniek. En zo wordt het toch niet veel van hetzelfde. Je voelt ook aan alles dat er veel research is gedaan.

Ik heb het verslonden, ervan genoten en baal nu dat ik weer moet wachten op haar nieuwe boek. Maar alle mensen die hebben genoten van De Camino kunnen hun hart ophalen aan deze nieuwe, verfrissende thriller. Enige minpuntje dat ik kan bedenken, is dat het boek iets groter is uitgevoerd dan de andere boeken en dan denk ik: waarom? Staat toch niet lekker in de boekenkast. Maar goed, zet u daar maar overheen. Het is echt de moeite waard.

Lezing Frank Westerman

Op 28 mei is het nieuwe boek van Frank Westerman verschenen, Zeven dieren bijten terug. Westerman, bekend van onder andere De Graanrepubliek, Een woord een woord en Ingenieurs van de ziel, draagt Roden een warm hart toe en komt graag naar ons toe voor een lezing.

In Zeven dieren bijten terug staan de Hollandse ijszeeverkenners van de 16e eeuw centraal. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla vormt het decor van een reisjournaal dat zich uitstrekt van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op zijn reis in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven indrukwekkende dieren: de narwal, de lemming, de paling, de rotgans, de ijsbeer, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor.

Ter gelegenheid van de verschijning van zijn nieuwe boek hebben wij Frank Westerman uitgenodigd om een lezing te geven over zijn nieuwe werk. We doen dit in het prachtige theater de Winsinghhof. We rekenen op een inspirerende avond, want dat is Westerman wel toevertrouwd.

De lezing vindt plaats op 6 juni om 20:00 uur in theater de Winsinghhof in Roden. Tickets zijn slechts € 7,50 en zijn te koop via de ticketshop van het theater. Voor meer informatie en kaartverkoop, bezoek de website van Theater de Winsinghhof.

 

Ebook van de week: Ik beloof je dat ik honderd word

In het laatste anderhalf jaar van zijn leven hield Peter R. de Vries in het geheim een logboek bij. Vanaf de dag dat hij in aanraking komt met de kroongetuige in het Marengo-proces tot aan de dag van de aanslag op zijn leven (6 juli 2021), doet hij nauwgezet en bij vlagen met humor, verslag van zijn rol als vertrouwensman van Nabil B. Hij vertelt over zijn rol in het verdedigingsteam dat hij vormde met de advocaten Peter Schouten en Onno de Jong, en de krachten waarmee hij werd geconfronteerd: de onthutsende wijze waarop het Openbaar Ministerie het verdedigingsteam en de familie van de kroongetuige probeert tegen te werken, en de strijd met advocaten en bepaalde ‘vrienden van de media’.

In het logboek is Peter R. aan het woord, de publieke persoonlijkheid en crimereporter, de bevlogen strijder voor rechtvaardigheid. Parallel daaraan lezen we over de familieman Peter, betrokken vader voor zijn dochter en zoon, opa van zijn kleinkinderen, in de ontroerende en aangrijpende dagboekfragmenten van zoon Royce de Vries (1989), die met dit boek zijn debuut maakt als schrijver.

De verhalen van Royce lopen deels synchroon met het leven van zijn vader, maar bevatten ook herinneringen aan hun reizen en bijzondere ontmoetingen, de gezamenlijke passie voor voetbal en duiken, en de (ongevraagde) bezoekjes aan huis door Willem Holleeder. Royce vertelt hoe hij Amanda ten huwelijk vroeg, over de geboorte van hun oudste zoon, zijn bijzondere band met zijn moeder Jacqueline en zus Kelly, en zijn passie voor de advocatuur. En hij schetst wat er gebeurde in de negen dagen na de aanslag tot Peters overlijden op 15 juli 2021, bij de uitvaart en wat er daarna gebeurde in het leven van zijn familie en de andere hoofdrolspelers in het boek.

Ik beloof je dat ik honderd word is bovenal een boek over een vader en een zoon. Over familiebanden, loyaliteiten, principes, redenen om voor te leven en te strijden. Over je rug recht houden, ‘de weg ertegen’ en een leven dat in het teken staat van de juiste keuzes maken – en daarvoor staan. Het is een boek dat geen lezer onberoerd zal laten.

 

 

Bestel direct

Nieuw! Easy van Yvette van Boven

Een praktisch kookboek vol snelle, eenvoudige recepten voor doordeweeks, handig ingedeeld op seizoen.

Al ruim twaalf jaar schrijft Yvette wekelijks recepten voor Libelle. Haar recepten zijn altijd door iedereen te bereiden en de boodschappen ervoor moeten overal in Nederland te koop zijn. Alles simpel, heel lekker, makkelijk, en natuurlijk altijd verrassend.

Voor het negentigjarige bestaan van Libelle verzamelde Yvette haar beste recepten voor elke dag uit het grote Libelle-archief. Gerechten die het hele jaar door in een handomdraai op tafel staan, voor een makkelijke maandag in de lente, een doodgewone dinsdag in de zomer, een donkere donderdag in de herfst of een vrolijke vrijdagmiddag in hartje winter.

Of u nu net in uw eerste keuken staat of al jaren voor een groot gezin kookt: de recepten van Yvette zijn altijd gezellig en eenvoudig. En natuurlijk staan er ook een paar goede desserts in, want zonder toetjes geen leven.

 

 

Bestel direct

Winnaar Gouden Strop 2024

Mathijs Deen heeft tijdens de Avond van het Spannende Boek in Utrecht De Gouden Strop 2024 in ontvangst genomen voor zijn thriller De duiker. De Gouden Strop wordt sinds 1986 ieder jaar uitgereikt aan het beste Nederlandstalige spannende boek. 

In het jury rapport wordt Deen geprezen om de weergaloze manier waarop hij de sfeer van de Wadden weet neer te zetten. 'Het winnende boek heeft alles in zich wat een boek goed maakt: een meeslepend verhaal, een goed en spannend plot dat ook nog eens in een bijzonder mooie stijl is opgeschreven. En een onorthodox hoofdpersonage waar je aan verknocht raakt. Een meesterwerk, deze Waddenthriller.'