Geeft u ook een boek cadeau? 

De afgelopen weken was het weer de tijd om in te kopen voor het voorjaar. Alle uitgevers deden hun best en prezen mooie titels aan. Elke keer is het weer een feest om toe te werken naar een mooi en gevarieerd aanbod, natuurlijk in de hoop u te verleiden tot het kopen en lezen van al dat moois.

En er is nog meer verleiding, want volgende week woensdag is het Valentijnsdag. Als boekhandel zetten wij er nooit groot op in, maar een beetje extra aandacht voor elkaar is nooit weg. In de winkel vindt u dan ook een mooie selectie met lieve boeken en warme cadeautjes.

Tommy Wieringa komt naar Tolbert
Verderop in deze nieuwsbrief kunt u er meer over lezen, maar ik wil u er al graag even op attenderen: op 10 maart komt Tommy Wieringa naar Tolbert om een lezing te geven. Noteer alvast in uw agenda of bestel uw kaarten.

Hopelijk biedt deze nieuwsbrief weer genoeg inspiratie om een bezoek aan de boekhandel te brengen. Online bestellen is natuurlijk ook mogelijk. Ook op die manier helpen wij u graag.

Bijna niets gebeurt toevallig

Je hoeft de krant maar open te slaan of het gaat over de kabinetsformatie of over machtsmisbruik. En dan voornamelijk in de krochten van Hilversum. Niemand lijkt meer te deugen. Ik vraag mij af wanneer Rutger Bregman met een aanvulling op zijn boek komt. Het stemt mij treurig en verdrietig. Jammer dat deze misstanden bestaan, dat er mensen zijn die zo hun werk kunnen doen. En dan heb ik het nog niet eens over de slachtoffers. Al eerder dit jaar las ik het boek ‘Bijna niets gebeurt toevallig’ en ik was van plan om er niet over te schrijven. Maar nu doe ik het toch.

De berichtgeving heeft mij doen besluiten er toch een Boekenpraat aan te wijden. Want veranderen begint ook bij onszelf. Dat vind ik echt. Het lezen van dit boek werkte bij mij heel verhelderend. Je krijgt daadwerkelijk een kijkje in de keuken van de mediawereld. En sommige passages zijn echt niet te geloven. Wat is er veel mis. En het erge is: het is niet op te lossen met één of twee simpele veranderingen. Het hele systeem deugt niet en houdt elkaar in stand. Daar ben ik wel achter gekomen.

Het boek geeft korte verhalen over situaties die zich voor hebben gedaan.

Hoe laat je BN'ers leveren? Wat zeg je tegen Geert Mak als je hem moet afbellen omdat hij is vervangen door een bever? Wat doe je als Pieter Omtzigt je om half twaalf 's avonds belt, terwijl je net op een bungalowpark de derde fles rosé opentrekt? En kun je eigenlijk wel een toekomst opbouwen met contracten van zes weken?

Tamar Bot en Fanny van de Reijt noemen zichzelf de Mediameiden en vertellen over hun eigen bevindingen in de mediawereld. Ze werkten voor bekende talkshows zoals Jinek, De Wereld Draait Door en Media Inside. Ze hebben ook een eigen podcast over ‘het wereldje’. In het boek nemen ze de lezer mee in hoe het er daar aan toegaat. Sommige situaties zijn heel komisch, maar wat heerst er toch een onzekerheid. Iedereen gaat voor zijn eigen hachje. Ze houden de lol erin, maar man, man, man, je moet maar in dat wereldje willen werken. De verhalen zijn intens, grappig, smeuïg en een beetje juicy. Mijn eigen bevindingen over de mediawereld hou ik toch maar even voor me. Het is geven en nemen en geven en geven. 

Blind date with a book

Heeft u al plannen voor Valentijnsdag? Ga op blind date met een boek. Kies een van de ingepakte boeken bij ons in de winkel. Alle boeken zijn voorzien van wat informatie en enkele quotes. Wie weet ontdekt u een nieuwe favoriet? 

 

Doneer Mees Kees, een pittig klasje

Mees Kees – Een pittig klasje is een ode aan de leerkracht. Wie wil er nu niet bij zo’n meester in de klas zitten? Zowel leerlingen als leerkrachten kunnen zich met dit grappige en hartverwarmende verhaal identificeren. Mees Kees heeft nog geen diploma, maar hij doet het nu al uit-ste-kend! Mede daarom is dit boek gekozen als het boek voor de campagne Geef een boek cadeau

Het boek is verkrijgbaar bij ons in de winkel voor de speciale prijs van € 2,99. Koop het voor uzelf, uw kind of kleinkind. Of doneer het aan het Beatrix Ziekenhuis in Groningen. Dit kunt u doen door het boek bij ons in de winkel te kopen en aan te geven dat u het wilt doneren. Wij zorgen er dan voor dat het bij het Beatrix Ziekenhuis terechtkomt en er vele kinderen blij mee worden gemaakt. 

 

Lezing Tommy Wieringa


Op zondag 10 maart om 13.00 uur komt auteur Tommy Wieringa naar de CazemierBoerderij in Tolbert voor een lezing over zijn werk. Wieringa weet als verteller op pakkende wijze zijn publiek mee te nemen langs de onderwerpen en boeken die hem na aan het hart liggen, zoals reizen, politiek, literatuur en religie.

De alom geprezen auteur heeft vele bestsellers op zijn naam. In 2005 brak hij bij het grote publiek door met zijn psychologische roman Joe Speedboot waarvoor hij vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs ontving. In Tolbert spreekt hij over zijn nieuwste boek Nirwana, dat in september verscheen.

Over Tommy Wieringa
Hij is de auteur van onder mer Joe Speedboot, Caesarion, Dit zijn de namen, De dood van Murat Idrissi en De heilige Rita. In 2021 verscheen Gedachten over onze tijd, waarin Wieringa excelleert als columnist. 

De lezing, een samenwerking tussen de CazemierBoerderij en Boekhandel Daan Nijman, start om 13.00 uur. Kaarten kosten € 12,50 (inclusief koffie/thee) en zijn verkrijgbaar via de ticketshop op www.cazemierboerderij.nl.

 


 

Foto Tommy Wieringa: Keke Keukelaar

Ebook van de week: Ik kom hier nog op terug

Journalist Rob Hollander wordt door een oud-studiegenoot uitgenodigd langs te komen in Los Angeles. Daar biedt deze Icks hem de mogelijkheid fouten uit het verleden te herstellen, door terug te reizen in de tijd. In de trip waarin Hollander vervolgens terechtkomt is een grote rol weggelegd voor een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd, en zorgt een hereniging met een aantal medestudenten ervoor dat alles in een nieuw licht wordt geplaatst. Is het leven een enkele reis, of kun je zo nu en dan een stukje terug om iets te herstellen?

Ik kom hier nog op terug is een meeslepende en verrassende roman. Net als in zijn eerdere, diverse malen bekroonde boeken slaagt Van Essen erin de alledaagse werkelijkheid te vermengen met het onverwachte en het onmogelijke, in een roman over schijn en werkelijkheid, de onvermijdelijke last van het verleden, en de noodzaak deel uit te maken van een groter geheel.

 

 

Bestel direct

De balanceeract die geloven heet door Peizenaar Bert Slaa

‘Het kerkje van Fransum is een stille klankkast geworden: de lofzang, het Woord, de preek – ze zijn verstomd. Toch brengt het kerkje de vragen zélf tot klinken, roept ze als het ware op. Dan is de kerk op z’n mooist – als het dat oproept, verwijzend naar.…’
Kan de lezer bovenstaande vraag beantwoorden, het stippellijntje invullen? Kan die uitleggen wat geloven voor haar/hem is? Of alleen wat het niet (meer) is: de geloofsbelijdenis onderschrijven, de Bijbel ‘geloven’.
Maar wat dan wel? 

Na de ruimte uitgezet te hebben voor een ander dan wetenschappelijk perspectief op het leven, biedt De Balanceeract die Geloven heet tien
perspectieven om de vraag naar wat geloven kan zijn te beantwoorden. Perspectieven, handreikingen – meer niet.

Geloven is als een reis, een pelgrimage te beschrijven, vol onzekerheden – een uitdaging voor de één, beangstigend voor een ander. Geloven is verlangen – maar naar wat? Openheid, ruimte, of juist naar houvast? Velen zien geloven als ‘gewoon doen’, moraal – maar is dat niet
te gemakkelijk, zo’n directe lijn tussen geloof en moraal? Levinas maakt het ons wat moeilijker dan dat.

Zo balanceert de moderne gelovige door het leven, door geloven, op zoek naar betekenis, naar evenwicht. Naast de blik van theologen en filosofen speelt die van de literatuur een grote rol. Gedichten en verhalen, ondermeer Kafka’s beroemde verhaal Voor de Wet, bieden verrassende perspectieven op wat geloof kan zijn.
 
 

Reserveer alvast: De nomade van Anya Niewierra

Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden. Het boek verschijnt op 28 mei. 

De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal.

Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie.

Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

 

 

Reserveer alvast