Het is bijna Boekenweek

Het klinkt verlangend, bijna Boekenweek en dat is het ook. Wij kijken als team altijd erg uit naar de Boekenweek. De maanden januari en februari gebruiken wij om na de drukke maanden de puntjes weer op de i te zetten, de winkel op te ruimen, dingen te veranderen en op te frissen. Zodat de winkel er tiptop uitziet als de Boekenweek begint. En volgende week zaterdag, 16 maart, is het dan zover. 

De Boekenweek is het moment dat er extra veel lezers naar de boekhandel komen om zich te laten inspireren. En dat kan volop, er zijn weer zoveel mooie nieuwe titels verschenen. Ik begin met een iet wat oudere titel: Nirwana van Tommy Wieringa. Wat een wervelend boek is dat. Het heeft even geduurd voordat ik de tijd vond om erin te beginnen maar aangezien Tommy Wieringa 10 maart een lezing geeft, las ik het ademloos. Verderop staat mijn boekenpraat waar ik er nog veel meer over vertel. 

Daarnaast net verschenen: Jan van Aken met Xoanon, Jan Brokken met De ontdekking van Holland, Murat Isik met In de mist van het golden gate park, Paolo Cognetti met Beneden in het dal, Marijke Schermer met In het oog en Bloedlijn van Simone van der Vlugt. Dit zijn nog maar een paar van de verscheidenheid aan nieuwe titels.

Het lijkt ons de moeite waard om dit met eigen ogen te aanschouwen, je er in te verdiepen en alvast een lijstje te maken voor de Boekenweek. We nodigen u dan ook van harte uit om een bezoekje aan de boekhandel te bregen en u hoeft echt niet te wachten met uw aankoop tot de Boekenweek....  

Thema-uitgave:  Ooievaarsblues


Verkrijgbaar voor € 5,- vanaf 16 maart

 

 

Dit jaar geen essay maar een dichtbundel bij het Boekenweekthema Bij ons in de familie. Speciaal voor de Boekenweek kiest en bewerkt Bart Chabot zijn meest persoonlijke gedichten over familie. Ooievaarsblues is ook de geboortegrond van de fonkelnieuwe gedichten ‘Metaalmoeheid’ en ‘Black Cadillac’. 

Boekenweekgeschenk: Gezinsverpakking


Gratis bij besteding van € 15,- vanaf 16 maart

 


 

De Chabotten – vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan. De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil.

Boek van de week door Femke

Nirwana van Tommy Wieringa

Eerder las ik al verhalen van Tommy Wieringa. Natuurlijk Joe Speedboot, een boek dat je voor altijd bijblijft. Tegen Nirwana heb ik een tijdje aangehikt. Het sprak mij niet meteen aan; het thema niet en dat het boek bijna 500 pagina’s telt, helpt ook niet mee. Als ik aan een boek begin, vind ik het altijd fijn dat ik ongeveer weet wanneer ik op de helft ben en wanneer ik het uit kan hebben. Natuurlijk lees ik veel en graag, maar mijn voorkeur gaat uit naar iets minder dikke boeken.

 

Met het oog op zijn komst in Tolbert, besloot ik me er toch aan te wagen. En man, man, man, ik heb in tijden niet zo’n wervelende roman gelezen. Ik kan niet zeggen dat het een familiegeschiedenis is, want dit verhaal bevat zoveel meer. En op het moment dat je denkt dat een en ander wel erg afdwaalt, pakt het je weer bij de kladden en leidt het je naar een perfect einde. Waar ik een hekel aan heb zijn verhalen, die op het einde snel in elkaar worden geknutseld. Dit boek is met uiterste precisie naar het einde geschreven. Het klopt van de eerste tot de laatste pagina.

 

Om inhoudelijk toch iets uit de doeken te doen: het verhaal gaat over de Friese familie Adema. Een grootvader, die een offshore-imperium stichtte, door schade en schande wijs geworden. Overigens was hij fout in de oorlog, liet zich eerst aan Duitse zijde gelden en sloot zich later ogenschijnlijk aan bij het verzet. Dan de tweelingbroers Willem en Hugo; hun levens hadden niet verder uit elkaar kunnen staan. Een vader en moeder die strijdend hun leven leiden. Het is het verhaal van een verstreken eeuw, waarbij Hugo zich ten doel stelt het verleden te ontrafelen; om zo in het reine te komen of het vuur te doven.

 

Lees dit boek! Laat je meevoeren en overrompelen. Het is het perfecte boek, ook voor de Boekenweek die komende zaterdag begint.

Lezing Tommy Wieringa - uitverkocht

Morgen, zondag 10 maart om 13.00 uur komt auteur Tommy Wieringa naar de CazemierBoerderij in Tolbert voor een lezing over zijn werk. Wieringa weet als verteller op pakkende wijze zijn publiek mee te nemen langs de onderwerpen en boeken die hem na aan het hart liggen, zoals reizen, politiek, literatuur en religie.

De alom geprezen auteur heeft vele bestsellers op zijn naam. In Tolbert spreekt hij over zijn nieuwste boek Nirwana, dat in september verscheen.

Momenteel zijn er helaas geen kaarten meer verkrijgbaar. 

 

Boekenborrel Boekenweek

Om de Boekenweek 2024 feestelijk te openen, organiseren wij een Boekenborrel op zaterdag 16 maart 2024 om 15.30 uur.

Wij nodigen u uit om onder het genot van een hapje, drankje en muziek elkaar te ontmoeten, in gesprek te gaan en de vele (nieuwe) boeken te bekijken. 

Tijdens de boekenborrel adviseren wij u uiteraard ook graag over uw nieuwe boek en geven wij u tips voor cadeaus. 

Wij kijken ernaar uit en maken er een feestelijke dag van. 

 

Eerste editie Leesclub in no time vol

Boekhandel Daan Nijman lanceert op 23 maart, de laatste dag van de Boekenweek, een nieuwe leesclub voor leesliefhebbers. Om de liefde voor literatuur te vieren lanceren wij deze kwartaalgebonden leesclub, die toegankelijk is voor iedereen.

Eerste editie is vol
De bijeenkomsten vinden elk seizoen plaats en richten zich op het bespreken van boeken. We starten met het bespreken van De onbedoelden van Cobi van Baars. Dit meeslepende verhaal plaatst familie in het middelpunt en belooft de deelnemers mee te nemen op een boeiende reis van onderlinge en onbekende relaties. Opgeven voor de eerste editie is helaas niet meer mogelijk, we zitten helemaal vol. Zodra we de nieuwe bijeenkomst gaan plannen, kunt u dit lezen in de nieuwsbrief, op de website en via de socials. Per bijeenkomst kunt u zich opgeven. 

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen over de leesclub kunt u contact opnemen door middel van een mail naar ramona@daannijman.nl

 

Ebook van de week: Dochter van twee werelden

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory Parkland Rowe met haar vader vanuit Engeland op safari naar Kenia gaat, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur – én op Adrian Edgecumbe, de grootwildjager die hen rondleidt. Al snel na de bruiloft blijkt echter dat Ivy, zoals ze genoemd wordt, voor Adrian niets meer is dan een trofee...

Wanneer Adrian vermist raakt in de oorlog, neemt Ivy de leiding over het safaribedrijf, en voert flinke veranderingen door. Op haar safari’s worden geen dieren doodgeschoten, alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar Ivy zet vastberaden door, gesteund door Sanele Zoeloe, Adrians rechterhand. Maar als hun vriendschap zich voorzichtig ontwikkelt tot méér, kan die relatie op nog meer afkeuring rekenen dan haar werk…

 

 

Bestel direct