Het voedsellabyrint

een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trend

Het voedsellabyrint voorzijde
Het voedsellabyrint achterzijde
  • Het voedsellabyrint voorkant
  • Het voedsellabyrint achterkant

Jaap Seidell is hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Als deskundige op dit gebied adviseert hij verschillende nationale en internationale wetenschappelijke organisaties, waaronder de World Health Organisation en de Gezondheidsraad. Hij is lid van de KNAW. Samen met Jutka Halberstadt schreef hij 'Tegenwicht' (2011), 'Het voedsellabyrint' (2014) en 'Jongleren met voeding' (2018). Ze publiceren regelmatig in onder meer 'Het Parool' over voeding, gedrag en gezondheid. In 2021 verschijnt verschijnt hun nieuwe boek, 'Andere kost'. (Foto: Annaleen Louwes)

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789046706411
Auteur Jaap Seidell
Uitgever Atlas Contact, Uitgeverij
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / gebrocheerd
Pagina's 192
Lengte 209.0 mm
Breedte 135.0 mm
Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar de redenen waarom mensen ziek of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen, zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.