Saphar

Een Culinair avontuur door Afghanistan

Saphar voorzijde
Saphar achterzijde
  • Saphar voorkant
  • Saphar achterkant

Een culinaire avontuur door Afghanistan "Kook met je hart en denk met gevoel" Dat was de eerste les die Parwin Zamani van haar moeder kreeg toen ze begon met koken. Zoals gebruikel?k in Afghanistan leren meisjes van hun moeder koken. Recepten worden al generaties lang mondeling doorgegeven. In dit boek beschr?ft Zamani de gebruiken en tradities in Afghanistan gedurende de periode 1964 tot 1993. Het is een rondreis door verschillende provincies langs de oude z?deroute. Er z?n recepten voor feestel?ke gerechten en gerechten voor alledaagse maalt?den. Dit boek schetst een beeld van de r?ke, exotische eetcultuur van Afghanistan. Maar het vertelt ook een verhaal; Parwin Zamani's persoonl?ke verhaal, prachtig gedetailleerd en doorspekt met levendige beschr?vingen van het landschap en de cultuur van Afghanistan. En bovenal geeft het een overzicht van smakel?ke gerechten en oude familierecepten. Parwin Zamani werkte tot 1993 als ingenieur in Kabul. Door het oorlogsgeweld was ze gedwongen haar land abrupt te ontvluchten samen met haar kinderen. Sinds 2000 woont ze in Nederland en zet zich in om meisjesonderw?s in Afghanistan mogel?k te maken.

Specificaties
ISBN/EAN 9789090318561
Auteur
Uitgever Pumbo.nl B.V.
Taal Nederlands
Uitvoering Gebonden in harde band
Pagina's 232
Lengte 267.0 mm
Breedte 197.0 mm

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.