Nazomeren met mooie boeken

We kunnen nog heerlijk genieten van het weer deze week, echt een cadeautje. Perfect weer voor een mooie wandeling, lekker fietsen of genieten in de tuin met een mooi boek. Afgelopen week verschenen weer veel mooie boeken, zoals de nieuwe van Lucinda Riley en Arnon Grunberg. Ook is er veel om naar uit te kijken. 

Femke op de shortlist
Vorige week was het feest bij ons in de winkel. Femke staat namelijk op de shortlist voor de verkiezing Boekverkoper van het jaar 2021-2022. De shortlist bestaat uit 5 boekverkopers en de winnaar wordt bepaald door de vakjury. Spannend dus. Ook in Zandvoort was het feest door de winst van Max Verstappen in de Formule 1. Heeft u ook zo genoten? 

Tip van Femke

'Goed werk' van Cynthia Schultz is een fantastisch boek dat helpt om efficiënt te werken en de puntjes op de i te zetten. Ideaal voor mensen die houden van plannen maken. Het boekt coacht je bij het vinden van de juiste uitdagingen. 

Cynthia neemt je bij de hand en loopt alles stapsgewijs  door. Aan bod komen het nut van rust, reinheid en regelmaat, maar ook het vooropstellen van jezelf. 

Waarom hebben wij uitstelgedrag? Waarom vinden we het lastig om onszelf op nummer 1 te zetten? Waarom vinden we het lastig om nee te zeggen? Cynthia komt met de juiste argumenten waardoor je beter in je vel komt te zitten. Waardoor je een voldaan gevoel hebt na een dag werken en zin hebt in het zetten van volgende stappen om doelen te bereiken. 

 

 

Bedankt voor het stemmen

Vorige week ontving Femke prachtig nieuws: ze staat op de shortlist van de verkiezing Boekverkoper van het jaar 2021-2022. 

Wij bedanken iedereen voor het stemmen. Mede dankzij uw stem staat zij nu, samen met vier andere boekverkopers, op deze shortlist. Een vakjury gaat de uiteindelijke winnaar bepalen. De bekendmaking en prijsuitreiking vinden eind september plaats. 

 

Ebook van de week: Zangvogels

‘Zangvogels’ van Christy Lefteri, bekend van ‘De bijenhouder van Aleppo’, is een geëngageerde roman waarin migranten in het Middellandse Zeegebied een stem krijgen.

 

Van € 12,99 voor € 4,99

Bestel hier

Win een kook- en bakboek

Lever een origineel recept in en maak kans op een exemplaar van Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes.

Hou jij ook zo van koken en bakken? Heb jij een leuk recept dat je vaak bakt of kookt thuis? En ben jij 12 jaar of jonger? Lever jouw originele recept bij ons in voor 20 september 2021 en maak kans op een gratis exemplaar van Het grote kook- en bakboek van de Zoete Zusjes.

Originaliteit in recept en uitwerking wordt gewaardeerd. Het recept kan gemaild worden naar ramona@daannijman.nl of ingeleverd worden bij ons in de winkel. 

 

Bekijk online

Feest in Zandvoort

De Formule 1 in Zandvoort was een feestje afgelopen week. Met als hoogtepunt uiteraard de winst van onze 'eigen' Max Verstappen. 

De Formule 1 kent een lange geschiedenis met hoogte- en dieptepunten met tal van iconische rijders. Veel is ook vastgelegd in boeken die zeer de moeite waard zijn. 

 

 

 

 

 

 

Er zijn weer volop kalenders en agenda's 

Of u nu een agenda, een (week)kalender of scheurkalender zoekt, de keuze is reuze bij ons in de winkel. Van Peter van Straaten tot The Beatles, van vogels tot voetbal. En allemaal voor jong en oud. 

 

 

 

 

Kalenders en agenda's

 

In gesprek met Joke Hermsen

Op donderdag 23 september gaat schrijfster en filosofe Joke Hermsen in gesprek met Annette Timmer van De Literaire Hemel. 

Joke Hermsen viert dit jaar haar 30-jarig jubileum en is sinds kort woonachtig in Drenthe. Tijdens het gesprek komen onder andere de roman Rivieren keren nooit terug en het essay Het tij keren met Rosa Luxemburg & Hannah Arendt aan bod. Heeft u vragen voor Hermsen? Deze kunt u alvast mailen naar info@bibliotheekroden.nl. De vragen zullen zoveel mogelijk aan bod komen in het gesprek. 

Het gesprek vindt plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur in Hotel Onder de Linden en is een samenwerking tussen de bibliotheken Noordenveld en boekhandel Daan Nijman. 

Kosten: € 7,50 voor bibliotheekleden, € 10,- voor niet-leden. Betaling aan de deur, bij voorkeur met pin. 

Graag opgeven via een mail aan info@bibliotheekroden.nl