De Boekenweek is in volle gang

Het jaarlijkse feest in de boekhandel, de Boekenweek, is in volle gang. Wij hebben deze Boekenweek afgelopen zaterdag feestelijk geopend met onze boekenborrel. Bent u al bij ons in de winkel geweest om een van de mooie nieuwe boeken aan te schaffen? Of om juist dat boek te kopen dat al op uw lijstje stond? Tot en met aankomende zaterdag ontvangt u bij besteding van € 15,- aan Nederlandstalige boeken het Boekenweekgeschenk, dit jaar geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer: Monterosso mon amour. Daarnaast schreef Marieke Lucas Rijneveld het Boekenweekessay 2022: Het warmtefort. Dit essay is verkrijgbaar voor € 5,-, zolang de voorraad strekt.

Lezing Geen dag zonder Bach
Op donderdag 14 april geeft Rinke van der Valle een lezing over Bach en zijn nieuwe boek Geen dag zonder Bach. Meer over deze activiteit en onze andere activiteiten vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

Tip van Femke: De moeders van Mahipar

Afgelopen zaterdag besprak Femke op NPO Radio 4 het prachtige boek De moeders van Mahipar.

Ramín Sam Manzel (34) is radioloog. Als jij op vrijdag 6 januari 2017 terugkomt van zijn avonddienst treft hij zijn vrouw Sarah aan in een plas bloed bij hun appartement. Ze is neergestoken en de verdachte is voortvluchtig. Ramín is als klein jongentje met zijn moeder Lolo als vluchteling naar Nederland gekomen en Lolo houdt tot in het graf zijn afkomst angstvallig voor hem verborgen. Mondjesmaat komt Ramín te weten wie hij is en vanwaar hij komt. Maar pas als zijn grote liefde Sarah Lolo's dagboeken voor hem vertaalt, valt alles op zijn plek. 

Stukje bij beetje wordt ook duidelijk wie de dader is en dan komt alles in een heftige maar ook ontroerende stroomversnelling. De hoofdpersonages Ramín, Sarah en Lolo vertellen de lezer een meerdere generaties omspannende, zeer bewogen familiegeschiedenis. Maar bovenal is De moeders van Mahipar een ode aan de sterke vrouw. 

Lezing Geen dag zonder Bach

Op donderdag 14 april geeft Rinke van der Valle een lezing over Bach en presenteert hij zijn nieuwe boek Geen dag zonder Bach bij Boekhandel Daan Nijman. 

Het programma van deze avond
19.30 uur: Lezing "Een engel uit de hemel".
Over Bachs levensloop met bijpassende beelden, video's en geluidsfragmenten. Er is ook aandacht voor de achtergronden van het meesterwerk van Bach, de Matthäus-Passion.

20.15 uur: Pauze

20.30 uur: Vervolg lezing
Over de achtergronden bij het boek Geen dag zonder Bach, inclusief de gelegenheid om vragen te stellen, het boek te kopen en te laten signeren. 

Wilt u de lezing bijwonen? 
Geef u dan op via de e-mail: ramona@daannijman.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. 

 

Lees meer

Lezing Mariët Meester

Op 12 april verscheen het nieuwe boek van Mariët Meester, Koloniekind. Dit keer is het een autobiografisch boek. Het boek speelt zich af aan het staartje van die grimmige periode waarin Veenhuizen nog een echt afgesloten gevangenisdorp was. Hoe was het leven in onze kolonie toen waar iedereen werkt in de gevangenis of op zijn minst in dienst was bij het gevangeniswezen? Zelfs de dominee, de pastoor en dus ook de onderwijzer. 

Tijdens de lezing vertelt Mariët Meester over opgroeien in de toen zo grimmige verboden gevangeniskolonie met haar eigen wetten, regels, rangen en standen. 

Met gratis gidswandeling (ca. 3 km) langs enkele hoogtepunten uit dit prachtige boek. Na afloop van de lezing is het uiteraard mogelijk om het boek aan te schaffen. 

Kaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via www.inveenhuizen.nl

 

Lezing Wim Daniëls:
Ons dorp en de school

Het Scheepstra Kabinet bestaat in mei 10 jaar. Deze mijlpaal willen wij graag met jullie vieren!

Samen met het Scheepstra Kabinet is het ons gelukt om Wim Daniëls naar Roden te laten komen. Een unieke kans om van deze schrijver/cabaretier een lezing bij te wonen onder de titel: Ons dorp en de school.

Wim Daniëls is schrijver van verschillende soorten boeken. Verder treedt hij op in de theaters met theatercolleges en cabaretvoorstellingen. 

Wanneer: zondag 24 april
Plaats: Op de Helte, Touwslager 125, Roden
Tijd: 14.30 uur tot 16.30 uur

Zaal open om 14.00 uur. Er is koffie/thee in de pauze en na afloop een hapje en een drankje.

Kaarten kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar bij ons in de winkel. 

 

Activiteiten Boekhandel Daan Nijman

14 april: Lezing Rinke van der Valle - Geen dag zonder Bach

23 april: Lezing Mariët Meester - Koloniekind

24 april: Lezing Wim Daniëls - Ons dorp en de school

13 mei: signeersessie Bert Wagendorp
 

Meer informatie over onze activiteiten kunt u hier vinden.