Vol verwachting klopt ons hart

Het hield de gemoederen even bezig, maar gelukkig is Sinterklaas toch weer goed aangekomen in ons land. Dus kunnen we ons opmaken voor een gezellige pakjesavond. Laten we dat dit jaar weer eens ouderwets goed gaan vieren en er een feest van maken. Bij ons in de winkels slaagt Sinterklaas voor de hele familie: boeken van de verlanglijst, nieuwe spelletjes en verrassende cadeaus. En natuurlijk bent u ook van harte welkom om inspiratie op te doen voor uw lijstje. Voor elk wat wils!

Graag tot ziens bij Boekhandel Daan Nijman.

De mooiste verhalen uit de klassieke muziek

Het perfecte decembercadeau! Dit boek bevat acht prachtige sprookjes en verhalen, onder meer Doornroosje, De Notenkraker, Peter en de Wolf en Het Zwanenmeer. De bundel is een verzameling van de klassiekemuziekserie van uitgeverij Gottmer. Van de oorspronkelijke serie werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Zeer terecht dat de mooiste verhalen nu in deze mooi uitgegeven bundel schitteren.

De verhalen en sprookjes zijn bewerkt door topauteurs: Bette Westera, Elle van Lieshout, Erik van Os en Marjolijn Hof om er maar eens een paar te noemen. De illustraties zijn van de hand van zeer waardevolle Nederlandse illustrators: onder andere Charlotte Dematons, Harmen van Straaten en Thé Tjong-Khing werkten eraan mee. 

Bij het voorlezen worden de verhalen nog krachtiger door de prachtige illustraties die het boek rijk is. Daarnaast is er een een playlist bijgesloten. De verhalen worden voorgelezen, voorgedragen, bijna gespeeld en ondersteund door de klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski en Prokofjev. Op deze manier komt alles prachtig samen! 

Zojuist verschenen: De Gorgels en de laatste kans

Eindelijk is hij er, het langverwachte nieuwe boek over de gorgels, De gorgels en de laatste kans. Heeft u hem al in huis?

De Waakgorgeltjes-in-Opleiding krijgen les in de duinen. Melle laat zien hoe hoog hij zijn Waakstok kan werpen. En precies op dat moment verschijnt er een zeearend boven hen. De machtige roofvogel draagt Waakgorgel Jukko, die op zomertraining naar het Hoge Noorden was gestuurd. Hij heeft een vreemde, slapende Gorgel bij zich. Jukko kan nog net vertellen dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt en dat de verdedigende Gorgels allemaal in slaap vallen. En dan valt ook hij in een diepe slaap. De Geneesgorgels kunnen hem en de vreemde Noordse Gorgel op geen enkele manier wakker krijgen. En dan leest Melle op internet iets wat hem grote zorgen baart, want de R is nog niet in de maand. Als de Grijze Gorgel dat verneemt, roept hij een bijzondere vergadering van Oergorgels uit. Wie kan de Gorgels redden?

 

Op zoek naar een leuk schoencadeautje?

Bent u nog op zoek naar een leuk, voordelig geprijsd schoencadeautje? Bij ons in de winkel vindt u ze in alle soorten en maten. Van boeken tot educatieve spelletjes, van puzzels tot knuffels. 

 

Tip 1 van Sint: een puzzel

 

Tip 2 van Sint: een spelletje

 

Tip 3 van Sint: een scheurkalender

 

Tip 4 van Sint: een puzzelboek

 

Ebook van de week: De zaak Alaska Sanders

April 1999. Mount Pleasant, een rustig stadje in de Amerikaanse staat New Hampshire, wordt opgeschud door een gruwelijke moord. Het lichaam van een jonge vrouw, Alaska Sanders, wordt gevonden aan de rand van een meer. De politie verkrijgt al snel een bekentenis van de dader en zijn handlanger en sluit het onderzoek.
Elf jaar later ontvangt sergeant Perry Gahalowood een verontrustende, anonieme brief, die de uitkomst van het eerdere onderzoek geheel in twijfel trekt. Wat als er een grove fout is gemaakt? Met hulp van de bevriende schrijver Marcus Goldman, die inmiddels beroemd is geworden door zijn boek over Harry Quebert, besluit Perry het onderzoek te heropenen, met alle gevolgen van dien.
Met De zaak Alaska Sanders heeft Joël Dicker weer een absolute pageturner geschreven, een spannende, zorgvuldig opgebouwde thriller die de lezer keer op keer op het verkeerde been zet.

 

Bestel direct

Signeersessie Jimmy Nelson

Donderdagavond 24 november vanaf 19.00 uur is Jimmy Nelson bij ons in de winkel om zijn gloednieuwe fotoboek Between the Sea & the Sky - een ode aan Nederland en haar volk - te signeren. Tevens vertelt hij aan de hand van beelden over de totstandkoming van het boek. 

Toen reizen in het voorjaar van 2020 plots onmogelijk bleek, pakte Nelson de fiets in plaats van het vliegtuig en reed hij langs Nederlandse vissersdorpen, polderlandschappen en vestingstadjes. Hij ontdekte de traditionele Nederlandse dracht en realiseerde zich dat die eigenlijk net zo bijzonder is als de culturele uitingen van de Papoea's of Masai. 

Het boek toont een deel van de Nederlandse identiteit die bijna verdwenen en vergeten is. Als onderdompeling in de cultuur van zijn geadopteerde vaderland is Between the Sea & the Sky bovendien zijn meest persoonlijke boek tot nu toe. 

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via ramona@daannijman.nl.