Voorbereid op vakantie is het halve werk

Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie. Nog een paar weken naar school of aan het werk en dan kan het ontspannen beginnen. Een heerlijk vooruitzicht waar velen naar uit kijken. 

Een goedgevulde vakantiekoffer
En boeken mogen natuurlijk niet ontbreken in deze koffer. Een spannende thriller, een mooie roman of een reisgids. U vindt ze bij ons in de winkel net als de vele vakantie(doe)boeken voor jong en oud. 

Afscheid van meester of juf
Met de naderende zomervakantie is het voor veel kinderen ook weer tijd om afscheid te nemen van hun meester of juf. Wij hebben leuke (afscheids)cadeautjes zoals spelletjes, boeken of iets lekkers.

Boek van de week door Femke

Deze week: Zeg maar Agaath

van Margôt Ros & Jeroen Kleijne

 

Een heerlijk boek voor deze zomer. 

Agaath en Karim ontwikkelen een bijzondere vriendschap, waardoor de muur die Agaath door de jaren heen heeft opgebouwd langzaamaan afbrokkelt. Je voelt de ontwikkeling die ze doormaakt en als lezer begin je haar steeds leuker te vinden. 

Dit boek is gewoon een lekker verhaal, niet meer en niet minder, maar zeker een verhaal dat er mag zijn. En tegen een vervolg zou ik geen enkel bezwaar hebben. Kijk ook nog even goed naar het stralende omslag, ontworpen door illustrator en grafisch designer Merijn Jansen. Merijn woont in Groningen en is een goede bekende van de boekhandel. Eerder ontwierp hij al kaarten en bladwijzers voor ons. 

Signeersessie Willemijn Mignot met live muziek

Eind juni verscheen de debuutroman van Willemijn Mignot: Lijndansen. Een indringende road novel over twee Nederlandse vrouwen die elkaar bij toeval in Florida ontmoeten en besluiten om samen 1300 mijl naar Dallas, Texas te rijden en daar de beroemde jonge countryzangeres Kacey Musgraves te zien omtreden . Een roman over onverwachte vriendschap, acceptatie en de kracht van muziek.

Op vrijdag 8 juli is Willemijn Mignot bij ons in de winkel om haar roman te signeren en erover te vertellen. Deze signeersessie zal met passende muziek bij het boek ondersteund worden door de band Famous in a Small Town. 

 

Bestel online

Signeersessie Zeg maar Agaath met Margôt Ros en Jeroen Kleijne

Op vrijdag 8 juli tussen 12.00 uur en 13.00 uur brengen de auteurs van Zeg maar Agaath, het boek van de week van Femke, een bezoek aan onze winkel in Roden. Zij vertellen over het boek en komen signeren. 

 

Bestel online

 

 

 

 

 

 

 

Vakantieboeken

Ideaal voor op de vakantie, voor jong en oud: de vakantie doeboeken. Vol met verhalen, strips, puzzels, raadsels en interviews. Voor ieder wat wils. Van Linda tot de Libelle, van Quest tot Donald Duck. Kom snel langs en maak uw keuze uit ons ruime assortiment. 

 

 

Cadeaus voor meesters en juffen

Met de naderende zomervakantie in zicht is het ook weer tijd om afscheid te nemen van de meesters en de juffen. Verras ze met een mooi boek, een spelletje of iets lekkers. 

 

Ebook van de week: De wijsheid van de heks

Hekserij is, net als alle andere natuurreligies op de wereld, niet-georganiseerd. Er zijn geen heilige boeken, gebouwen of profeten, er is geen strikte leer. Veel mensen noemen het daarom liever een spiritueel pad. Susan Smit, inmiddels al ruim twintig jaar op het pad van de heks, deelt in dit boek wat ze zelf allemaal heeft geleerd op haar persoonlijke ontwikkelingsreis. Ze vertelt je alles wat ze weet over de natuurwetten en levensbeschouwing van de oude religie en reikt je middelen aan voor groei.

Zo laat Susan zien hoe de oude natuurreligie je in het hier en nu kan helpen bij het omgaan met emoties, het op peil houden en opschonen van je levensenergie, de verhouding tot je lichaam en seksualiteit, het benutten van creativiteit, intuïtie en scheppingskracht, en de zorg voor de aarde en elkaar. Kortom, hekserij leert ons hoeveel de natuur en vrouwelijke waarden ons te bieden hebben.

 

Bestel online

Reserveer alvast: Dromer van Benedict Wells

Op 5 augustus verschijnt de niet eerder vertaalde roman Dromer uit het oeuvre van bestsellerauteur Benedict Wells

Na zijn eindexamen en de dood van zijn vader, verhuist Jesper Lier van München naar Berlijn. In de telefoongesprekken met zijn moeder en zijn thuiswonende broertje schetst Jesper een rooskleurig beeld van zijn leven, compleet met leuke kamer, vlot verlopende studie, succesvolle, hardwerkende vriendin en een bijna voltooid romanmanuscript. Maar in werkelijkheid woont hij in een verkrot souterrain, heeft hij nog nooit een college bijgewoond, is de vriendin uit zijn duim gezogen – het wil niet zo lukken met de meisjes – en ook de roman gaat nergens heen.

Jesper wil nog maar één ding, zijn leven radicaal veranderen. Hij beleeft een turbulente week en gaat op een wilde odyssee door Berlijn. Dromer is een tragikomedie over vriendschap, het worstelen rondom dromen en over de angst en het maken van de juiste beslissingen.

 

Bestel online