Saladebijbel

Van bietenpolonaise tot caesar en van niçoise tot zilte aspergesalade

Saladebijbel voorzijde
Saladebijbel achterzijde
  • Saladebijbel voorkant
  • Saladebijbel achterkant

Mari Maris weet alles over groente; dat liet ze al zien met de door pers en publiek bejubelde Groentebijbel, met Saladebijbel en met het uitgebreide vegetarische naslagwerk Mari plukt de dag. Ze is kok en verbouwt al jaren haar eigen groente. Daarnaast heeft Mari ook een eigen restaurant, le Jardin des Etoiles in de Picardie in Frankrijk. Daar gebruikt ze in haar verfijnde gerechten enkel lokale en vaak zelf verbouwde producten. Het enthousiasme waarmee ze vertelt over haar belevenissen en plattelandsperikelen werkt aanstekelijk.

Lees verder
Specificaties
ISBN/EAN 9789048842315
Auteur Mari Maris
Uitgever Overamstel Uitgevers
Taal Nederlands
Uitvoering E-Book
Pagina's 759
Saladebijbel, want salade is zoveel meer dan een blaadje sla met een beetje olie en azijn. In deze kookbijbel vind je natuurlijk alle klassiekers, maar ook verrassende, eigentijdse salades. Van pompoen met pit in de herfst tot klassieke komkommersalade in de zomer. Voor elk seizoen ruim 50 recepten met vis-, vlees-, en vegavariaties én suggesties voor de stevige trek. De recepten zijn ingedeeld per seizoen om zo het hele jaar borden vol inspiratie te geven. Ook worden de basisbeginselen zoals het maken van krokante croutons, een kloppende dressing en simpele snijtechnieken helder uitgelegd. Kortom, zowel voor de vlug-klaar-kok als de doorgewinterde chef hét boek om in de keuken te hebben.

Wat vinden anderen?

Er zijn nog geen reviews van dit product.