Lezing/Signeersessie De vondeling van Veenhuizen

Op zaterdag 20 april om 15.00 uur bezoekt auteur Patricia Snel Boekhandel Daan Nijman om te vertellen over haar nieuwe roman De Vondeling van Veenhuizen. Dit adembenemende, waargebeurde verhaal van twee wezen die uit de kinderkolonie van Veenhuizen proberen te ontsnappen, verschijnt op 18 april.

Tijdens haar bezoek aan onze winkel is er alle gelegenheid van het stellen van vragen en het laten signeren van het boek.

Achtergrond
In 1823 werd de kolonie in Veenhuizen opgezet voor de huisvesting van duizenden wezen. Deze kinderkolonie heeft ingrijpende sporen achtergelaten in duizenden families. De kolonie is Unesco Werelderfgoed en is recent toegevoegd aan de Canon van Nederland. Patricia Snel stuitte op het opgetekende verhaal van wezen Karel en Lize Muller en vormde dit bijzondere stukje verborgen Nederlandse geschiedenis op invoelende wijze om tot een roman over vriendschap, veerkracht en de hoop op een beter leven.

Over De Vondeling van Veenhuizen
Amsterdam, 1824. De wezen Karel en Lize worden per beurtschip over gebracht naar de kinderkolonie van Veenhuizen. Nadat hun moeder is overleden en hun vader naar het krankzinnigengesticht is gestuurd, staan ze er helemaal alleen voor. In Veenhuizen is alles anders: het Drentse landschap, de mensen, het straffe dagelijkse regime. Karel en Lize worden met honderden andere kinderen aan het werk gezet. Ze kunnen maar moeilijk wennen aan het slechte eten, de strenge opzieners en de vele regels. Als ze een voorzichtige vriendschap met de geharde Neeltje hebben gesloten, smeden ze samen een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen. Een plan dat grote gevolgen zal hebben voor hun toekomst …

Over Patricia Snel
Patricia Snel is bestsellerauteur en schrijfcoach. Na haar studie in Leiden woonde ze jarenlang in Singapore en op de Kaaimaneilanden. Daarna verhuisde ze naar een woonboot in Amsterdam, en schreef ze diverse succesvolle thrillers. Voor haar eerste roman,  De vondeling van Veenhuizen, verbleef ze ruim een half jaar lang in de voormalige kinderkolonie.

Foto Patricia Snel: Bonnita Postma

Evenementinfo

zaterdag 20 april 2024
15.00 uur
Boekhandel Daan Nijman Roden
Lezing/Signeersessie De vondeling van Veenhuizen