Bent u al op zoek naar een Vaderdagcadeau? 

De weken vliegen voorbij en juni heeft zijn intrede al gedaan. Nu duurt het nog even, maar Vaderdag komt er ook weer aan. Bent u al op zoek naar een geschikt cadeau? Houdt uw vader van sport, de natuur of reist hij graag? Leest hij graag spannende boeken of juist romans? Wellicht is de nieuwe roman van Ilja Leonard Pheijffer het juiste cadeau, of de nieuwe thriller van Samuel Bjork? Of denk eens aan een uitdagend puzzelboek. Er is nu ook het Wielersport puzzelboek in deze reeks als die van de bosatlas.

Kom langs bij ons in de winkel. Wij adviseren u graag en pakken uw cadeaus feestelijk voor u in. 

Michelle en Daniel leiden met hun dochtertje een relatief rustig leven in Nederland. Als ze op het punt staan om op vakantie te gaan, krijgen ze het bericht dat Daniels broer Vigo is overleden na een auto-ongeluk. Vigo was president van Kazichië, het land waar eerder zijn opa de meest machtige persoon werd en waar het presidentschap van vader op zoon wordt doorgegeven. Daniel is ruim twintig jaar niet in zijn geboorteland geweest, maar Michelle en Daniel gaan terug naar Kazichië om de begrafenis bij te wonen uit respect voor zijn broer.

Ze komen terecht in een net van corruptie, onderdrukking en machtsspelletjes. Er wordt zoveel druk op Daniel uitgeoefend dat hij uiteindelijk voor het premierschap gaat. Er is geen ontkomen aan. De bevolking van Kazichië leeft in onderdrukking en als dan in het oosten van de voormalige Sovjetstaat de man met duizend gezichten opstaat, hij het volk voor zich weet te winnen en een rebellenleger vormt tegen het heersende regime, neemt het verhaal steeds grilliger vormen aan. Er volgen aanslagen en een burgeroorlog lijkt niet te vermijden.

De zwangere Michelle wil samen met haar dochter zo snel mogelijk terug naar Nederland. Met of zonder Daniel; op een bepaald moment maakt dat haar niet meer uit. Ze wil in vrijheid kunnen leven.

Dit boek brengt de nieuwe en oude manieren van oorlog voeren samen. Er worden aanslagen gepleegd, er volgt een coupe, tegenhangers stormen hun huis binnen. Maar ook laat het zien waar we voor moeten vrezen als er gebruik wordt gemaakt van big data, fakenews en social media.

Totaal 2 - zijn beste columns

Het zal niemand zijn ontgaan dat Marcel van Roosmalen met de uitgave van Totaal het genre van de reportage definitief op de kaart heeft gezet. Maar nog meer lezers zullen hem kennen van zijn columns in NRC, die tot de meest gelezen stukken van de krant behoren. 

Totaal 2 bevat de beste columns van Marcel van Roosmalen, waarbij de radio- en televisiecolumns via een QR-code in het boek te zien en te beluisteren zijn. Ongeacht het medium of het onderwerp wordt elk stuk van zijn hand gekenmerkt door dat typische gevoel voor understatement dat Van Roosmalen eigen is. Tegendraads, met oog voor het kleine en bizarre, vaak actueel, soms snoeihard en uitgesproken, dan weer persoonlijk en ontroerend.

Bestel direct

Brood & Bier - Bordspel

Brood en Bier is een strategisch spel voor 2 spelers. Door kaarten te spelen oogst je grondstoffen, verbeter je je dorp en verkoop je bier en brood. Elke kaart kan op drie verschillende manieren worden gebruikt. Schuif de kaart boven het speelbord voor een oogst, onder het speelbord voor een uitbreiding van het dorp of leg de kaart af om bier en brood te verkopen.

Iedere speler heeft een eigen dorp, maar gebruikt een gezamenlijk oogstveld. Door je dorp slim te verbeteren vergroot je je bier- en broodproductie. Maar pas op, waar je het minst van produceert bepaalt of je wint. Elke kaart die je speelt kan op verschillende manieren worden gebruikt. Volop tactische keuzes dus!

 

Zojuist verschenen: Ter plekke van Joep Schreuder

Van kleedruimtes en privéjets tot de Braziliaanse tropen, van hotellobby’s en dakterrassen tot bij de voetballers thuis: Schreuder neemt je mee naar plekken die je op televisie zelden te zien krijgt

Ter plekke bevat verhalen van een van de bekendste sportverslaggevers van Nederland, Joep Schreuder. Een bestuurscrisis bij een bekende club? Rellen bij een kampioenschap en huldiging? Een ontslag van een omstreden voetbaltrainer? Schreuder is erbij, kijkt, analyseert en vertelt ons wat er gaande is in de sport- en vooral de voetbalwereld.

Schreuder neemt je in Ter plekke mee naar bijzondere wedstrijden en sportevenementen, en laat je nader kennismaken met markante mensen uit de voetbalwereld. Hij vertelt de smakelijkste verhalen uit de catacomben, kleedkamers en privévliegtuigen. Het is alsof je zelf naast Cruijff, Van Gaal, Advocaat, Koeman, Hiddink of Zlatan staat. Een geluk dus dat Schreuder altijd aantekeningen maakt, want daardoor voelen deze korte verhalen aan als privérondleidingen door de opwindende, vermakelijke en soms onbegrijpelijke sport- en voetbalwereld.

Bestel direct

Ebook van de week

Dit magistrale boek over Afrika, dat net zo goed over óns gaat, en over de mensheid, heeft mij diep geraakt. Iedereen zou het moeten lezen.’ – Caroline de Gruyter

In 1973 zette Koert Lindijer voor het eerst voet in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, destijds een slome tuinstad. Tien jaar later ging hij er wonen; het begin van veertig jaar correspondentschap waarvan Nairobi, inmiddels een miljoenenstad, het kloppende hart werd. Als Afrika-correspondent doet Lindijer verslag vanuit de loopgraven met Eritrese rebellen en van de genocide in Rwanda. Hij vertelt over zijn vriendschap met de Maasai, over het leven van alledag en over de wijze waarop eeuwenoude tradities het stedelijke leven blijven bepalen. Hij beziet een continent dat schommelt tussen de hoopvolle protesten van assertieve jongeren en het democratisch bedrog van hun leiders, tussen grootse economische plannen en de komst van dubieuze westerse NGO’s.

Een wolkenkrabber op de savanne is een kleurrijk, invoelend en onverbloemd portret van een regio die zich met vallen en opstaan aan de westerse dominantie ontworstelt, zelfbewust en autonoom wordt – en een plek opeist op het wereldtoneel.

Bestel direct