Bestel nu uw lesmaterialen voor de Kinderboekenweek 2022

De Kinderboekenweek 2022 is van 15 t/m 16 oktober maar het is nu al tijd om uw lespakketten te bestellen. In deze nieuwsbrief informeren wij u hier graag over. Daarnaast meer over de thematitels van dit jaar, de verschillende activiteiten en informatie over hoe u kunt sparen voor uw schoolbibliotheek. 

De Kinderboekenweek 2022 is GI-GA-GROEN!
In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park of vogels spotten en een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen.

Er zijn heel veel boeken die kinderen helpen een echte natuurheld te worden. Avonturen in de natuur, informatieve boeken met bijzondere dierenweetjes, spannende verhalen over woeste buitenavonturen en prentenboeken vol natuurillustraties. Dit jaar dus een gi-ga-groene Kinderboekenweek. 

Kinderboekenweekgeschenk 2022
Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire De waanzinnige boomhut-reeks, maken als eerste buitenlandse auteur en illustrator het Kinderboekenweekgeschenk voor de Kinderboekenweek. Edward van de Vendel, die de boeken van Griffiths en Denton vertaalde, zal deze taak ook voor het Kinderboekenweekgeschenk op zich nemen.
Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. 

De lespakketten

Via de website van het CPNB kunt u zoals altijd de verschillende lespakketten bestellen:

- Het Kinderboekenweek 2022 Lespakket
- De Nationale Voorleesdagen 2023 Lespakket
- Nederland Leest Junior 2022 Boekenpakket voor scholen 
- Kinderjury 2023 Lespakket

Plaats uw bestelling voor 1 juni 2022 via CPNB - onderwijs.cpnb.nl. Geef hierbij aan dat u het bij Boekhandel Daan Nijman wilt ophalen en wij zorgen voor de rest. 

Ook de verschillende thematitels kunt u via deze website bestellen. Uiteraard staan wij ook voor u klaar bij ons in de winkel om u te voorzien van informatie en advies. 

Kinderboekenweek, Voorleesdagen en Kinderjury

Naast de Kinderboekenweek kunt u dus ook al de lespakketten bestellen voor de andere campagnes zoals de Nationale Voorleesdagen. Maar dekt u ook eens aan het lespakket van de Kinderjury 2023. 

Kinderjury 2023: Lezersprijs voor het beste kinderboek
Doet uw school ook mee aan de Kinderjury 2023? Tijdens de Leesweken van de Kinderjury mogen kinderen alle boeken uit het voorgaande jaar lezen die ze willen. Ze leren boeken kiezen, vinden nieuwe lievelingsboeken en -schrijvers, en mogen hun mening geven. Aan het einde van de campagne brengen ze hun stem uit tijdens de Stemweek. De Kinderjury is een unieke prijs, want hier zijn het de kinderen die bepalen! Het is een goede aanleiding om met de klas over boeken te praten, of ze nu graag lezen of juist niet. De Kinderjury zorgt voor meer leesplezier, omdat kinderen zelf een keuze kunnen maken en vervolgens hun meningen met anderen kunnen delen.

Spaar boeken voor uw schoolbibliotheek

Tijdens de Kinderboekenwek 2022 organiseert Boekhandel Daan Nijman de actie ‘Sparen voor uw schoolbibliotheek’. Een mooie manier om uw schoolbibliotheek gratis uit te breiden met een verse aanwas nieuwe kinderboeken.
 

Zo werkt het

  • Koop tijdens de Kinderboekenweek een kinderboek bij Boekhandel Daan Nijman en lever de kassabon in op school.
  • De school verzamelt al deze kassabonnen.
  • De verzamelde bonnen kunnen t/m 14 november 2022 worden ingeleverd bij Boekhandel Daan Nijman.
  • De kassabonbedragen worden bij elkaar opgeteld en de school ontvangt hiervan een waardebon.
  • Uw school mag t/m 16 december 2022 voor 20% van het totaalbedrag van de waardebon kinderboeken uitzoeken bij Boekhandel Daan Nijman. 

Hoe meer bonnen, hoe meer boeken. Iedereen kan meesparen!

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek 2022

Wij zijn al druk bezig om weer een mooi programma met activtiteiten neer te zetten tijdens de Kinderboekenweek 2022. De volgende activiteiten staan op het programma:

- Ontwerp je eigen boomhut.

- Natuurspeurtocht door de boekhandel.

- Knutselmiddag misschien gaan we wel uilenballen uitpluizen...

- Kinderkassa: reken je eigen boeken af en pak ze zelf in.

- Boswachter in de winkel.

- Schrijfster Sanne Rooseboom komt vertellen.

Hou onze website en de socials in de gaten voor de definitieve invulling van het programma. 

www.daannijman.nl