Nog niet uitgelezen na de Boekenweek? Laat u inspireren

De Boekenweek zit er weer op. Een mooie week waarin u weer kennis kon maken met de vele verschillende boeken bij ons in de winkel. Ook de lente is begonnen en we hopen allemaal dat de zon zich snel meer zal laten zien. Lekker naar buiten en erop uit. Of heerlijk genieten met een boek in de tuin. In deze nieuwsbrief laten wij u weer kennismaken met tal van nieuwe boeken. Ook zijn er geweldig leuke kinderboeken, om de kinderen alvast in de paas- en lentestemming te brengen.

Nieuw boek van Anne Doornbos
Graag vragen wij even uw speciale aandacht voor het nieuwe boek van Anne Doornbos, de derde thriller met in de hoofdrol hoofdinspecteur Freek Rossing. Uiteraard weer geheel in het Drents geschreven. 

Boek van de week door Femke

Jona van Anna van Praag

Jona woont met zijn Joodse vader en zijn oma in een hofje. Jona's oma lijdt aan beginnende alzheimer en heeft het steeds over haar geliefde Simon. Maar niemand in de familie lijkt te weten wie Simon nu precies is. Is het een oude liefde, een minnaar, of is het een zoon van oma? 


Als alle leerlingen van zijn klas de opdracht krijgen om een onderwerp voor hun profielwerkstuk voor te stellen, kiest Jona enigszins onverschillig voor de geschiedenis van zijn Joodse grootmoeder. Hij maakt deze keuze, omdat hij eigenlijk even geen beter onderwerp kan bedenken. Na enige tijd worden de onderwerpen bekendgemaakt en groepjes gevormd. 

 

Docent meneer De Vreede vindt het onderwerp van Jona een heel goed idee. Jona probeert er nog iets tegenin te brengen, maar nee: het onderwerp staat vast. Volgens De Vrede is het een prachtige mogelijkheid om onderzoek te doen naar herinneringen en de subjectiviteit ervan. Jona vormt samen met Elin en Lucas een groep en ze gaan op onderzoek uit om het mysterie rondom Simon te achterhalen. 

 

Langzaam aan wordt er steeds meer duidelijk over wie Simon nu precies is en welke rol hij speelde in het leven van oma. Het is een ware speurtocht door de geschiedenis van de familie. En dat vindt niet iedereen leuk of een goed idee. De spanningen lopen dan ook hoog op. Zelfs zo hoog dat ze bijna besluiten het onderzoek te stoppen, omdat het niemand goed lijkt te doen. En soms is het nu eenmaal beter om het verleden te laten rusten. 

 

Dit verhaal gaat over herinneringen, over familieomstandigheden, over het zoeken naar je identiteit en vertelt ook over de Joodse gebruiken en tradities. Anna van Praag heeft al heel wat titels op haar naam staan. Ze schrijft voor kinderen en ook voor young adults. Het boek Jona is geschikt voor jongeren vanaf een jaar of 13. 

Heeft u het laatste deel van de Zeven Zussen al gereserveerd?

Donderdag 11 mei is het dan eindelijk zover. Dan verschijnt het laatste deel in de reeks van de Zeven Zussen van Lucinda Riley: Atlas, het verhaal van Pa Salt. Wilt u verzekerd zijn van een exemplaar? Reserveer hem dan alvast bij ons.

1928, Parijs
Op het randje van de dood wordt een jongen aangetroffen. Een liefdevolle familie besluit hem in hun huis toe te laten, en de zachtaardige, vroegwijze en getalenteerde jongen bloeit volledig op. Al snel krijgt hij een nieuw leven, waarvan hij nooit eerder had durven dromen. Maar terwijl hij opgroeit, lessen volgt aan de prestigieuze Conservatoire de Paris en voor het eerst verliefd wordt, blijft er een vleug van mysterie om hem heen hangen: hij weigert namelijk een woord los te laten over wie hij écht is.

2008, de Egeïsche zee
Na een jarenlange zoektocht komen de zeven zussen, voor het eerst compleet, samen aan boord van de Titan. Het is tijd om voor de allerlaatste keer afscheid te nemen van hun mysterieuze, maar geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing blijkt hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toe te hebben vertrouwd – maar met iedere waarheid die wordt onthuld, komen er meer vragen naar de oppervlakte. 

Atlas: Het verhaal van Pa Salt overbrugt een leven vol liefde en verlies en overschrijdt talloze grenzen en oceanen. Dit achtste deel in de immens populaire serie brengt de Zeven zussen tot een prachtig en onvergetelijk einde.

Reserveer direct

Grafgift, de derde thriller met hoofdinspecteur Freek Rossing

Deze week is het derde deel verschenen in de thrillerreeks geschreven door Anne Doornbos, met in de hoofdrol hoofdinspecteur Freek Rossing. 

In ien van de dreugste en hietste zomers van de leste jaoren giet een gezin uut Spijkenisse op fietsvekaansie in Drenthe. Onder de dikke vlinten van hunebed D26 vindt ze op een vrogge mo¨rgen het lichaam van een jonge vrouw. Zij is omringd deur diggelgoed; potties en bekers zoas het Trechterbekervolk die metgaf an heur doden. Der bent bijkaans gien sporen en Freek Rossing stiet veur ien van de grootste uutdagings uut zien loopbaan. En twei dagen later zal e met zien femilie op vekaansie. Grafgift is een verhaal dat niet allent giet over het speurwark naor de daoder, maor ok over breuken carrie`res, vernedering, bezetenheid en schaamte.

Brood & Bier - Bordspel

Vanaf medio april exclusief verkrijgbaar bij Boekhandel Daan Nijman.

Brouw bier en bak brood in dit strategische spel voor twee spelers. Iedere speler heeft een eigen dorp, maar gebruikt een gezamelijk oogstveld. Door je dorp slim te verbeteren vergroot je jouw bier- en broodproductie. Maar pas op, waar je het minst van produceert bepaalt of je wint. Elke kaart die je speelt kan op verschillende manieren worden gebruikt. Volop tactische keuzes dus!

Ebook van de week: Het licht in ons 

Misschien bestaan er geen mooie oplossingen voor de grote uitdagingen in het leven, of bondige antwoorden op de moeilijke vragen, maar Michelle Obama gelooft dat we allemaal de tools kunnen vinden en toepassen die ons zullen helpen om ons succesvol aan te passen aan veranderingen en tegelijkertijd standvastig te blijven, terwijl we met de stroom meegaan. In Het licht in ons gaat ze open en eerlijk het gesprek aan met de lezer en behandelt ze vragen waarmee velen van ons worstelen: hoe bouwen we langdurige en eerlijke relaties op? Kunnen we kracht en verwantschap ontdekken in onze verschillen? Hoe pakken we onze gevoelens van onzekerheid of hulpeloosheid aan? Wat doen we als we het gevoel krijgen dat het allemaal te veel begint te worden?

Michelle Obama deelt haar persoonlijke ervaringen en biedt originele inzichten over verandering, uitdaging en kracht, waaronder haar overtuiging dat als we het licht in ons laten stralen voor anderen, we ook de rijkdom en mogelijkheden van de wereld om ons heen kunnen verlichten, zodat we diepere waarheden ontdekken en nieuwe wegen vinden om ons te ontwikkelen. 

Bestel direct